eur:
394.61
usd:
358.34
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Az aranyérmes svéd Armand Duplantis a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi rúdugrásának eredményhirdetésén a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Szokatlan versenyre szánta el magát két sztárolimpikon

Armand Duplantis, a svédek kétszeres olimpiai bajnok és világcsúcstartó rúdugrója, valamint a szintén ötkarikás győztes és a 400 méteres gátfutás norvég világcsúcstartója, Karsten Warholm bejelentette, hogy szeptemberben összeméri tudását 100 méteres síkfutásban.

Duplantis, aki nemrég megvédte olimpiai bajnoki címét, Zürichben áll rajthoz a párizsi játékokon ezüstérmes Warholmmal. A svéd és a norvég atléta már tavaly eltervezte a baráti versengést, és csak a megfelelő alkalomra vártak, amikor sérülésveszély nélkül összemérhetik tudásukat.

A versenyre szeptember 4-én, a Letzigrund Stadionban kerül sor a Gyémánt Liga-sorozat utolsó előtti, zürichi állomásán.

Warholm egyéni csúcsa 10.49 másodperc, amit 2017-ben ért el, míg Duplantisnak 10.57 másodperc a legjobbja ezen a távon, amit 2,1-es hátszélben futott még középiskolásként 2018-ban.

(A nyitóképen: Az aranyérmes svéd Armand Duplantis a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi rúdugrásának eredményhirdetésén a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 6-án.)

Címlapról ajánljuk
Ilyés Ferenc: bőven van okunk a bizakodásra, még jobb lesz mindkét kézicsapatunk

Ilyés Ferenc: bőven van okunk a bizakodásra, még jobb lesz mindkét kézicsapatunk

Mindkét válogatott játékosai emelt fővel jöhettek haza az olimpiáról, bár titokban a férfi csapattól is továbbjutást vártak – mondta az InfoRádióban a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Ilyés Ferenc szerint a következő ötkarikás játékokra még nehezebb lesz kijutni, de mindkét csapatot képesnek tartja arra, hogy túlszárnyalja a mostani szereplését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×