eur:
397.77
usd:
364
bux:
70321.83
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője sajtóértekezleten vesz részt a lengyelországi Lódzban 2022. augusztus 2-án. A Dinamo Kijev a Sturm Graz ellen lép pályára augusztus 3-án a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában Lódzban.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Grzegorz Michalowski

Lucescu 38 év után visszatér a román válogatott élére

Mircea Lucescu lett a román labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

„Mircea Lucescu 38 év után visszatér a válogatott élére” – jelentette ki Razvan Burleanu, a román szövetség elnöke a szakvezető bemutatásán. Lucescuval két évre szóló szerződést kötöttek, az elvárás az, hogy juttassa ki a csapatot a 2026-os világbajnokságra. A kispad azt követően üresedett meg, hogy Eduard Iordanescu nem hosszabbította meg a németországi Európa-bajnokság után lejáró szerződését. A FRF elnöke azt szerette volna, hogy Gheorghe Hagi legyen Iordanescu utódja, a korábbi klasszis azonban elutasította a felkérést. Mircea Lucescu elmondta, hogy nosztalgiából tér vissza a román nemzeti csapat élére.

„Tudom, hogy sokat kockáztatok, de szerintem a romániai labdarúgás megéri” – nyilatkozta a 79 éves szakember. A játékosként hetvenszeres válogatott Lucescu 1979-ben, a vajdahunyadi Corvinul csapatánál kezdte edzői karrierjét, majd 1981 és 1986 között szövetségi kapitány volt, a válogatottat ő vezette ki első alkalommal Európa-bajnokságra. A török Galatasarayjal 2000-ben elhódította az európai Szuperkupát, a 2008/09-es idényben pedig az ukrán Sahtar Donyeckkel az UEFA Kupát. Olyan sztárklubnál is dolgozott, mint az olasz Internazionale, illetve 2017 és 2019 között a török válogatottat irányította.

Címlapról ajánljuk

Hajszálra volt az olimpiai elődöntőtől a magyar női kézilabda-válogatott

Az olimpiai selejtezőben legyőzött, de fizikailag nagyon erős svéd válogatottal játszott a magyar női kézilabda-válogatott Lille-ben. A tét az olimpiai elődöntőbe jutás volt, végig szoros küzdelemben maradtunk alul, és kiválóan játszott.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×