eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Lando Norris, a Mclaren brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának harmadik szabadedzésén a mogyoródi pályán, a Hungaroringen 2020. július 18-án. A futamot július 19-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters Pool/Leonhard Foeger

Lando Norrisé a Magyar Nagydíj első rajtkockája

Eső és balesetek miatt piros zászló is "tarkította" az F1-es Magyar Nagydíj időmérőjét – Lando Norrisé lett a pole csapattársai előtt, egy mercedes már az első harmadban búcsúzott.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A 24 éves pilótának ez az idei második és pályafutása harmadik pole pozíciója. Mellőle csapattársa, az ausztrál Oscar Piastri startolhat majd, mivel ő zárt másodikként az időmérőn, amelyet kétszer is félbe kellett szakítani piros zászlóval balesetek miatt.

A harmadik rajthelyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője foglalhatja majd el.

A gyakorlatilag telt ház előtt rendezett időmérő előtt nagyjából 50 perccel szemerkélő eső érkezett a Hungaroringre, és a versenyzőknek ilyen körülmények között kellett megkezdeniük a körözést az első szakaszban. Ennek a résznek az egyik nagy vesztese Sergio Pérez lett, a Red Bull mexikói pilótája ugyanis 6:45 perccel a szakasz vége előtt a pálya hátsó részén megcsúszott a rázókövön, versenyautóját pedig a gumifalnak csapta. Emiatt piros zászlóval félbeszakították a kvalifikációt, s bár Pérez sértetlenül szállt ki, számára véget ért az időmérő. A folytatásra néhány perc szünet után már sor kerülhetett, és ugyancsak az első szakaszban búcsúzott a további küzdelemtől George Russell a Mercedesszel.

A kvalifikáció második - már teljesen száraz aszfalton rendezett - etapjának végén Lewis Hamilton szurkolói izgulhattak, a Mercedes hétszeres világbajnok brit versenyzője ugyanis épphogy, a 10. helyen jutott tovább a harmadik szakaszba, miután az utolsó mért körén sem a német Nico Hülkenberg, sem pedig a finn Valtteri Bottas nem tudott jobb időt elérni.

A pole pozícióról döntő harmadik etapban előbb Verstappen teljesített egy nagyon jó kört, Norris azonban pillanatokkal később több mint három tizedmásodperccel gyorsabb volt a vb-címvédőnél. Néhány perc múlva Piastri jött fel másodiknak csapattársa mögé, míg Verstappen harmadik maradt. Ekkor Cunoda Juki (RB) a pálya felső szakaszán egy kigyorsítás közben a szalagkorlátnak csapódott, emiatt piros zászlóval ismét félbeszakították az edzést. A hátralévő alig több mint két perc alatt Verstappen már nem is hajtott ki a pályára, és másnak sem sikerült közel kerülnie a McLaren duójához. A brit istálló legutóbb 2012-ben ünnepelhetett pole pozíciót a Hungaroringen, akkor Hamilton volt a leggyorsabb az időmérőn.

A 70 körös Magyar Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol a Hungaroringen.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

2. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

3. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

4. sor:

Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

5. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)

Cunoda Juki (japán, RB)

6. sor:

Nico Hülkenberg (német, Haas)

Valtteri Bottas (finn, Sauber)

7. sor:

Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

Logan Sargeant (amerikai, Williams)

8. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

9. sor:

George Russell (brit, Mercedes)

Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

10. sor:

Esteban Ocon (francia, Alpine)

Pierre Gasly (francia, Alpine)

Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus
Friss felmérés

Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×