eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
A Paksi FC új, 6163 férőhelyes, Fehérvári úti stadionja az ünnepélyes átadás napján, 2020. augusztus 15.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A Paks kezdi a magyar csapatok közül az európai kupaszezont

A hazai labdarúgócsapatok közül elsőként csütörtökön a Magyar Kupa-győztes Paks kezdi meg szereplését a nemzetközi kupasorozatok 2024/25-ös idényében, méghozzá az Európa-liga selejtezőjében.

A tolnai együttes és román ellenfele, a másodosztályú Corvinul Hunedoara egyformán másodjára lép ki a kontinentális porondra. A Paks 13 éve ugyanebben a sorozatban két kört is ment, igaz, mostani riválisa jóval erősebbnek tűnik, mint debütálása alkalmával az andorrai Santa Coloma, de a folytatásban kiejtett norvég Tromsönél már nem feltétlen. A vajdahunyadi gárda még többet várt arra, hogy ismét nemzetközi színtéren mutassa meg magát, ugyanis az 1982-es UEFA Kupa-szereplése óta – akkor a második fordulóban búcsúzott – indul újra az európai kupasorozatok valamelyikében.

A Paks keretében nagy változás nem történt, komoly távozója nem is volt, érkező oldalon nagyobb igazolásként pedig Ötvös Bence említhető, aki a kiesett Kisvárdát hagyta ott. Az összeszokottság különösen sokat érhet Bognár György vezetőedző és csapata számára, amikor a szezon még nem kezdődött el.

Amint a találkozót felvezető szerdai, paksi sajtótájékoztatón elhangzott: Bognár György a győzelemmel lenne elégedett. Azt mondta, nagyjából két egyforma csapat játszik majd, a román együttes is a játékot helyezi előtérbe, és a labda felé védekezik. „Nincs mire várnunk, tapogatóznunk, a saját játékunkat kell játszani, neki kell ugrani a feladatnak” – fogalmazott. Hozzátette: a cél az, hogy a Paksi FC ráerőltesse a román csapatra az akaratát, ugyanakkor a Corvinul annak ellenére, hogy másodosztályú, komoly ellenfél, nem lehet félvállról venni.

A vezetőedző beszámolt arról is, hogy Hahn János és Szélpál Norbert betegség, illetve sérülés miatt nem áll rendelkezésre, Windecker József és Halasi Zsolt kisebb problémákkal küzdött, de vállalják a játékot.

A 37 éves Böde Dániel, a Paks rutinos csatára – aki már játszott a 2011/12-es csapatban, amely harmadik körig jutott az Európa-ligában – elmondta: az akkori eredménnyel most is elégedett lenne.

A rivális már lejátszotta első tétmérkőzését az új idényben, ugyanis múlt csütörtökön 3–0-ra kikapott a bajnok FCSB-től a román Szuperkupáért kiírt találkozón. A Corvinul Hunedoara esetében megtévesztő lehet, hogy csak a másodosztályban szerepel, mivel az előző idényben nemcsak nagy meglepetésre története legnagyobb sikerét elérve kupagyőztes lett Romániában, de másodikként feljutott volna az élvonalba is, csakhogy a klub nem magántulajdonban van, így nem léphetett fel az első osztályba, hiába vívta ki annak lehetőségét a pályán.

A találkozó, melyet az M4 Sport élőben közvetít, 19 órakor a norvég Mohammad Usman Aslam sípjelére kezdődik. A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×