eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A magyar színekben versenyző, kabardföldi származású Muszukajev Iszmail (kék) a függetlenként induló orosz Samil Mamedov ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023. szeptember 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az orosz cselgáncsozók után a birkozók is bejelentették, hogy nem mennek az olimpiára

Bizonyítaniuk kellett volna, hogy nem állnak kapcsolatban a fegyveres erőkkel.

Az orosz szövetség szombaton közölte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által támasztott "sportszerűtlen" követelmények miatt bojkottálja az idei ötkarikás játékokat. Előzőleg a NOB tíz orosz birkózónak a részvételéhez járult hozzá semleges színekben, ugyanakkor megtagadta az engedélyt többek között az egyaránt világbajnok Szaurbek Szidakovtól, Szaur Ugujevtől és Musza Jevlojevtől is.

Egy hete az Orosz Cselgáncs Szövetség jelezte hasonló okokból, hogy nem indít sportolókat az olimpián.

A NOB a semleges színekben való részvételhez többszintű ellenőrzést vezetett be, melynek során az orosz érintetteknek egyebek között el kellett határolódniuk az Ukrajna elleni háborútól, és bizonyítaniuk kellett, hogy nem állnak kapcsolatban a fegyveres erőkkel.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×