eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Hat magyar érem a birkózók U17-es Európa-bajnokságán

A magyar válogatott hat érmet nyert az újvidéki U17-es Európa-bajnokságon.

A kontinenstorna a kötöttfogásúak küzdelmeivel rajtolt, ebben a fogásnemben a 45 kilogrammos Szuromi László és a 71 kilogrammos Kolompár Imre felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Ezt követően a lányoké volt a főszerep, akik két ezüst- és egy bronzérem mellett egy ötödik helyet szereztek Szerbiában. A 41 kilogrammos Szentpál Vivien - aki külön engedéllyel indult ebben a korosztályban, mivel mindössze 15 éves - bronzérmet nyert, míg a 46 kilós Németh Szonja svéd, olasz, majd román ellenfeleket felülmúlva jutott döntőbe, ott azonban kikapott török riválisától.

A 61 kilósok között Balázs Éda lengyel, georgiai és francia birkózókat legyőzve biztosította helyét a másnapi fináléban, amelyben pontozásos vereséget szenvedett német vetélytársától. Pupp Viktória az ötödik helyen zárt.

Péntektől a szabadfogásúak léptek szőnyegre, itt a 71 kilós Laposa Márk az elődöntőig menetelt, ott azonban moldovai birkózótól szenvedett vereséget, így a zárónapon a bronzéremért léphetett szőnyegre. A helyosztón azeri riválisát látványos, akciódús mérkőzésen győzte le 10-6-re és ezzel ő is bronzérmet szerzett.

Ezzel a magyar küldöttség két ezüst-, négy bronzéremmel és egy ötödik helyezéssel zárta az újvidéki Eb-t. Ugyanezen a helyszínen kerül sor az U20-as korosztály kontinensbajnokságára is, amely hétfőn veszi kezdetét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×