eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Xavier Pascual Fuertes, háromszoros BL-győztes edző a Veszprém kézilabdacsapatánál. Forrás: kronikaonline.ro
Nyitókép: Forrás: kronikaonline.ro

Már meg is érkezett a Veszprém kéziseinek sztáredzője

Valóban Xavier Pascual Fuertes lett a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A háromszoros BL-győztes szakember érkezéséről nem egészen hivatalosan már június elején tudni lehetett.

A klub és a 4iG Csoport szerdai sajtótájékoztatóján Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol szakvezető szerződése négy évre szól.

Hozzátette, a következő szezonban a bajnoki cím és a Magyar Kupa-elsőség megvédése lesz a cél, a Bajnokok Ligájában pedig a négyes döntőbe jutás a minimális elvárás.

Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke már június 3-án elmondta, hogy Pascual távozik a román fővárosból és átveszi a Veszprém irányítását, de ezt a magyar klub csak szerdán jelentette be.

Az 56 éves Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként - számos egyéb trófea mellett - a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés volt a mérlege. Szerződése még egy évig a Dinamóhoz kötötte, de a bakonyiak kivásárolták.

"Nagy megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy csatlakozhatok a Veszprém Handball Club családhoz. Minden kézilabdaszerető tudja, hogy a világ egyik legnagyobb csapata a Veszprém" - idézi a klub honlapja Pascualt.

Hozzátette, tisztában van azzal, mit jelent ennek a klubnak az edzőjének lenni: komoly felelőséggel és elvárásokkal jár. Ellenfélként már tökéletesen ismeri, milyen érzés a Veszprém Arénában játszani, de reményei szerint mostantól minden meccsen a szurkolókkal együtt élvezheti majd "ezt a mágikus erőt".

"A csapattal rengeteget fogunk dolgozni azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat, és így a szurkolóink is büszkék lehessenek ránk" - szögezte le Xavier Pascual.

A Telekom Veszprém vezetőedzője az elmúlt három idényben Momir Ilic, segítője Gulyás Péter volt. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért a klub nem hosszabbított szerződést velük.

A vezetőségben is jelentős változások történtek: Sevinger Zsolt cégvezető május elején, Csík Zoltán vezérigazgató június 5-én távozott posztjáról, utóbbinak Bartha Csaba lett az utódja.

A szerdai sajtóeseményen Fekete Péter, a 4iG Nyrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy cégük lesz a bakonyi klub névadó főszponzora, és a csapat nevében a következő idény második felétől a ONE márkanév szerepel majd, sőt a ONE a Veszprém Aréna elnevezésében és arculatában is megjelenik majd.

A támogatás a felnőtt csapat mellett a teljes utánpótlást érinti és kettő plusz egy évre szól.

A Magyar Telekom - illetve annak jogelődje, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. - 1997 óta támogatta a klubot, 2016 óta névadóként, de az együttműködést a felek jövő vasárnap közös megegyezéssel lezárják.

Nagy László sportigazgató elmondta, hamarosan nyilvánosságra hozzák a szakmai stáb összetételét és bejelentenek új igazolásokat is, mivel "egy-két játékos érkezése elengedhetetlen".

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×