eur:
394.49
usd:
367.5
bux:
72074.21
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Fotó_SK Rapid Wien

Korsós György, Szalai Attila, Kerkez Milos nyomdokaiba lép Bolla Bendegúz

Bolla Bendegúz, a magyar válogatott középpályása a következő évben a Rapid játékosa lesz – erősítette meg a bécsi klub is.

A székesfehérvári Bolla Bendegúz 2017-ben került fel a Videoton első csapatához, a 2017–2018-as idényben egyetlen bajnoki mérkőzést játszott az OTP Bank Ligában, de azzal bajnok lett. A 2018–2019-es idényt a Siófokban, a következőt a ZTE-ben töltötte. 2019-től aztán két szezonban rendszeresen játszott a Vidiben, összesen 55 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött szerződött külföldre.

Az angol Wolverhampton Wanderers vásárolta meg, de a hároméves szerződés lejártáig egyetlen bajnoki meccset sem játszott a „Farkasoknál”. A klub Svájcba adta kölcsön, Bolla Bendegúz két idényt a Grasshoppersben töltött, egyet, a legutóbbit a Servette-ben játszotta végig. 2024 tavaszán Svájci Kupa-győztes lett a genfiekkel. A három idény alatt 93 bajnoki mérkőzést játszott Svájcban.

Most átigazolási díj megfizetése nélkül tudta őt megszerezni a Rapid.

A népszerű, zöld-fehér bécsi csapat hosszú története során kevesebb magyar szerződtetett, mint, például lila-fehér vetélytársa, az Austria. Az első magyar légiós a Rapidnál Bene János volt 1957-ben, egy szezont töltött ott, a Bolognából érkezett, a Valladolidba ment tovább.

Később Puskás Istvánt szerződtette a klub a Békéscsabából, 1994-ben, rövid időre. Korsós György ellenben alapemberré vált, miután a Sturmtól a fővárosba igazolt, két évet a Rapidnál játszott, 70 mérkőzésen szerepelt. Bajnok, BL-szereplő is volt a Rapiddal. Szántó Tamás 2016 és 2018 között 35 bajnoki játszott az első csapattal, kupadöntőig jutott. Rátkai Zsolt, aki az elmúlt években itthon NB III-ban a Sopront, NB II-ben, jellemzően tartalékkapusként a Szentlőrincet erősítette, a Rapid II. csapatáig jutott.

Két mostani magyar válogatott játékos a Rapid utánpótlásnevelésében fejlődhetett, Szalai Attila 2012 és 2015 között, Kerkez Milos 2014 és 2019 között „tanult” a hütteldorfi klubnál.

Külön kategória a szombathelyi születésű, futballistaként azonos nevű édesapja nyomdokaiba lépő Garics György. 1998-ban, tizennégy évesen került a Rapidhoz, 2006-ig játszott a klubnál, végigjárva a korosztályos csapatokat. Huszonkét éves koráig bajnoki címet nyert, BL-szereplő lett (Korsós Györggyel együtt). A Rapidtól a Napolihoz igazolt, azonnal bekerült az osztrák válogatottba. játszott a fele részben hazai rendezésű, 2008-as Eb-n. Összesen 40 mérkőzésen szerepelt az osztrák nemzeti tizenegyben.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×