eur:
394.77
usd:
368.07
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Ilyen szép helyeken laknak majd a válogatottak az Eb alatt

Az UEFA által ajánlott „főhadiszállások” közül válogattak a labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak. Ismert, hogy a magyar küldöttség az osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäuban, Bajorországban üt majd tanyát a jövő hét elején.

„A helyszínt az UEFA ajánlására választotta a válogatott szakmai stábja és az MLSZ, ráadásul a kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is. Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt.

Weiler im Allgäu első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére” – tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja még januárban, amikor eldőlt, hol tölt majd június 10-től remélhetően minél hosszabb időt a válogatott.

Érdekes, hogy a szálláshely, a Tannenhof Resort, Sport & Spa honlapja immár magyarul is tájékoztat, s természetesen külön is jelzi, hogy az MLSZ ezt választotta csapattábornak a 2024-es Eb idejére. (Mielőtt magyar szurkolók az ottani szállásfoglaláson gondolkodnának erre az időszakra: a honlap jelzi, hogy erre az időszakra nem fogad más vendéget, mint a magyar labdarúgó-válogatott.)

Ami a további csapatokat, résztvevőket illeti, a németek – noha a közelmúltban felvetődött, hogy megszakad a DFB évtizedekre nyúló, örökösnek gondolt kapcsolata az Adidas céggel, Herzogenaurachban, a sportszergyártó cég campusán laknak majd.

A keret nagy része – a BL-döntőben érdekeltek kivételével – már a múlt héten találkozott, együtt nézték a Borussia Dortmund és a Real Madrid mérkőzését.

A svájciak egy közeli helyet választottak, Stuttgartba mennek, Waldauban lesz az edzőpályájuk. Különösen a Németországgal szomszédos országok csapatai kapcsán érdemes kiemelni, UEFA előírás, hogy minden válogatottnak Németországban kell főhadiszállást választani, a svájciak, például, nem járhatnak át „otthonról”.

A skótok már majdnem átmennek Ausztriába, közvetlenül annak határán lesznek, az 1936-os téli olimpia városában, Garmisch-Partenkirchenben, egy olyan szállodában, ami fejenként 250 euróba kerül egy éjszakára, a Sun szerint. A bulvárlap szerint a skót szurkolókat 40 éve ott élő skót szállodás és skót vendéglős is várja az elképesztően szép hegyekben.

Az osztrákok, tekintettel a mérkőzéseik helyszínére (egyszer Düsseldorf, kétszer Berlin a csoportszakaszban), nem bajoroszági szállodát választottak, hanem Berlinben ütnek tanyát. Grunewaldban, a Schlosshotelben laknak majd, s a Mommsenstadion szolgál majd edzőpályául.

A spanyolok a Fekete-erdőbe költöznek, közel ahhoz, ahol a Duna ered. A főhadiszállásuk Donaueschingenben lesz. A szálláshelyet Öschberghofnak hívják, a spanyol labdarúgó-szövetség anyaga is igazolja, fantasztikus hely.

Az angolok Türingiában laknak majd, Blankenhainban, a régi, NDK-s időkre semmiben sem elékeztető golfpályákkal is ellátott luxusszállodában laknak majd. Érdekes a választás, Gelsenkirchenben, Frankfurtban és Kölnben játszanak a háromoroszlánosok, ezen közül viszonylag Franfurthoz közeli a hely. Viszont, ha döntőbe jutnak, Berlin nincs messze…

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×