eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A szerb Novak Djokovic az argentin Francisco Gerundolo elleni játszma közben a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. június 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Műtéte után hosszú kényszerpihenő vár Novak Djokovicra

Térdműtét vár Novak Djokovicra, aki címvédőként és világelsőként visszalépett kedden a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntője előtt.

L'Equipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy a szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnokát szerdán operálják meg Párizsban. Utána legalább háromhetes kényszerpihenő következik, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy elinduljon a július 1-jén rajtoló wimbledoni tornán.

Egyelőre az is kétséges, hogy a 37 éves klasszis megfelelő állapotban lesz-e a párizsi olimpiára, melynek teniszversenye július 27-én kezdődik,

ugyancsak a Roland Garros salakpályáin. Az év elején bejelentette, hogy idei legfontosabb célja a Grand Slamek mellett az olimpiai aranyérem, amely még hiányzik a gyűjteményéből - 2008-ban bronzérmes volt Pekingben.

Djokovic a jobb térdében keletkezett részleges szalagszakadás miatt jelezte, hogy nem tud kiállni szerdán a norvég Casper Ruud elleni mérkőzésre. A visszalépésével egyszersmind eldőlt, hogy hétfőtől a januárban Australian Open-győztes Jannik Sinner ugrik a világranglista élére, és az ATP-rangsorban ő lesz az első olasz éllovas.

A hvg.hu megjegyzi: Djokovicról köztudott, hogy ódzkodik a műtétektől, 2018-ban például két év hezitálás után döntött úgy, hogy megműtteti a könyökét. Az olimpiai arany azonban még hiányzik a gyűjteményéből.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×