eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Éttermek zárhatnak be Párizsban a megnyitó miatt

A biztonsági lezárások ellehetetlenítik a Szajna partján működő üzleteket, több alkalmazott válhat emiatt munkanélkülivé. Vannak, akik kompenzációt követelnek.

Másfél hónap múlva kezdődik az olimpia Párizsban, a Szajnára és környékére tervezett nagyszabású megnyitó ünnepség szervezése pedig jelentős biztonsági előkészületet igényel. A rakpartok mentén „terrorellenes” zónákat alakítanak ki. Hogy valaki bejusson erre a területre, egy QR-kódra lesz szüksége, amelyet a hatóságok vizsgálata után adnak ki. Emiatt a július 18. és 26. közötti időszak nehéznek ígérkezik, különösen azon kereskedők számára, akiknek ezen a területen van üzletük.

Vannak, akik a bezáráson gondolkodnak. Julia Chicannak és társainak az egyik étterme, a Maslow a Szajna partján, a terrorellenes övezet szívében található. „Megértettük, hogy nem lesz vendégünk ezen időszak alatt. Azon gondolkodtunk, hogy mi a legkevésbé rossz megoldás számunkra gazdaságilag” – mondta a tulajdonos.

Mint a FranceInfónak kifejtette, a rendszer úgy fog működni, hogy meg kell adni az indokot, hogy valaki miért akar belépni a területre. Az engedélyt azonban nem azonnal hagyják jóvá és a QR-kódot nem rögtön adják ki – hogy mennyi lesz az idő, azt egyelőre nem tudják. Így viszont a spontán betérő vendégekről biztosan lemondhatnak, és az sem biztos, hogy aki előre foglal, hajlandó lesz bajlódni majd az engedélyért, csak azért, hogy az étteremben ehessen.

Ha nem finomítanak a szabályokon, akkor az étterem még a megnyitó előtt bezár –

a tíz nap alatt ez 80-100 ezer eurós kiesést jelent.

Egy kicsit odébb a rakparton ugyanez a gondja Sébastiennek, a Brasserie le Reynou vezetőjének, aki szerint a szabályokat későn és homályos módon kommunikálták az érintettek felé. Bezárás esetén hat alkalmazottját részleges munkanélkülinek jelenti be, és a kiesés miatt anyagi kompenzációt szorgalmaz.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×