eur:
396.07
usd:
370.27
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Magyar Olimpiai Bizottság

BMX, sportmászás, gördeszka és breaking – félezer önkéntes Budapesten

Közel 500 önkéntes segíti a lebonyolítást a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második, egyben utolsó állomásán, a budapesti Ludovika Campuson.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői közleménye szerint a BMX freestyle park versenyszámát, a sportmászást, a gördeszkát és a breaktáncot (breaking) felvonultató sporteseményt, amelyre június 20. és 23. között kerül sor, óriási érdeklődés övezi. Az önkénteseknek a múlt hétvégén információs napot tartottak, amelyen megismerhették a feladataikat és a sportági bemutatók által közelebb kerülhettek az utcai sportok olimpiai fesztiváljához.

„Az önkéntesek nemcsak Budapestről és Pest megyéből érkeznek, hanem az ország számos vidéki városából, sőt, külföldről is jelentkeztek. Az önkéntesek korosztályi megoszlása is rendkívül széles: a legfiatalabb önkéntesek 16 évesek, míg a legidősebb 76 éves. A fiatalok lendülete és a tapasztaltabb önkéntesek bölcsessége együtt alkot egy dinamikus és elhivatott csapatot, amely biztosítja az esemény zökkenőmentes lebonyolítását” – írta MOB.

Magyar Olimpiai Bizottság
Magyar Olimpiai Bizottság

Az esemény ingyenesen látogatható. Ahogy a MOB kiemeli, a nézők nemcsak a versenyek izgalmait élvezhetik, hanem kipróbálhatják magukat a négy fő sportágban is, köszönhetően a hazai sportági szövetségek által szervezett oktatásoknak és bemutatóknak. Az Urban Festival keretében zenei programok is színesítik a rendezvényt, ahol a hip-hop, a rock és a surf-punk stílus képviselői lépnek fel, valamint dj battle és beatbox show is várja a közönséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×