eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Team Esbjerg - Győri Audi ETO KC mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2024. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elképesztő izgalmak után BL-döntős a Győr

Fordulatos mérkőzésen, remek kapusteljesítménynek köszönhetően győzte le 24-23-ra a Győr a dán Esbjerget a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A második elődöntőt 18 órától a francia Metz és a német Bietigheim játssza.

A Győr idegesen és sok hibával kezdte az Esbjerg elleni elődöntőt az MVM Dome-ban. A bejátszások nem sikerültek, sok volt a technikai hiba, közben Nora Mörk vezetésével a dán együttes 3-0-ra elhúzott – nem is volt meglepő, hogy a negyedik percben Per Johansson, az ETO vezetőedzője időt kért. Ezzel sikerült rendezni a sorokat, Ana Gros szépített is, majd megkezdődött a nagy győri felzárkózás. A védekezés kezdett összeállni, a kapuban Sandra Toft is többet védett, így aztán a bátran játszót Estelle Nze Minko vezetésével a 10. percre összejött az egyenlítés (5-5).

Sikerült kikapcsolni az ellenfél sztárjait, Reistad és Breistöl sem tudott villogni, közben lendületben maradt a Győr, és Győri-Lukács Viktória lerohanásból, majd Nze Minko betörésből volt eredményes, és már kettővel vezetett a magyar csapat.

Feszült és fizikális volt a játék, a nagy tempó mellett mindkét együttes többet hibázott. Az Esbjerg majdnem kilenc perces gólcsendjét Mörk zárta le, majd hiába mutatott be újabb bravúrt Toft, Möller a 18. percre egyenlített.

Hét a hat elleni támadójátékra váltottak át a dánok, amit nagyrészt sikerült is hatástalanítani, de Sanna Solberg így is betalált a 23. percben, ezzel újra vezetett az Esbjerg. Nem sokáig, Szöllősi-Schatzl Nadine első góljával egyenlített, aztán Breistöl távli kísérleténél a kapufa is a győriekkel volt.

A hajrát az ETO bírta jobban, szinte minden húzás bejött: Kari Brattset beállóból volt eredményes, először a meccsen, majd Nze Minko vágott hatalmas gólt. De Paula első próbálkozása még mellé ment, aztán a brazil is betalált – majd nem sokkal később kiállítást kapott. Az emberhátrányban Toft védte bravúrral a beálló kísérletét, aztán egy remek akció végén Oftedal talált be, ezzel már 12-8 volt az állás, ráadásul az Esbjerg is megfogyatkozott. A szünet előtti utolsó percben Reistad első gólját szerezte a meccsen, ám Schatzl az utolsó másodpercekben visszaállította a négygólos győri vezetést.

Második félidő
A második félidő elején két gólt ledolgozott a hátrányából az Esbjerg, de Nze Minko betörésből szerzett találata megnyugtathatta a győrieket. Sandra Toft továbbra is kiválóan védett, lábbal hárított egy ziccert. A másik oldalon a szélsőjáték is jól muzsikált, Schatzl szerzett újabb gólt, aztán pedig Gros lőtt be magabiztosan egy hetest – öttel vezetett az ETO. A győri kapus megbabonázta az ellenfelet, közel 50 százalékkal védett a meccsnek ezen a pontján. Rju is feliratkozott a gólszerzők közé, 18-12-nél pedig időt kért Jesper Jensen, a dánok vezetőedzője.

Az Esbjerg visszaállt a hét a hat elleni játékra, kapust is cserélt, és sorozatban három góllal jött vissza a meccsbe (18-15). Oftedal remek emelése a legjobbkor érkezett a 44. percben. Reistad kezdte elkapni a fonalat, átlövései tartották életben az Esbjerget, de Brattset beállóból megszerezte a győriek huszadik találatát. Mörk hetesből kettőre csökkentette a hátrányt, Gros távoli lövéssel gyorsan válaszolt. A szlovén átlövő hétméteresből a kapufát találta el, ezt követően pedig folyamatosan csökkentette hátrányát az Esbjerg. Az ETO igyekezett lassan szőni a támadásait, ám így is csúsztak be hibák, Reistad találata után az 52. percben már csak egy gól maradt a különbségből. Kristiansen szerzett fontos gólt hétméteresből, ám az emberelőnyt nem sikerült jól kihasználni, Schatzl szélről a kapust találta el – a másik oldalon viszont Sanna Solberg nem hibázott.

Az 56. percben Nze Minko a felső sarkot lőtte ki, a francia irányító továbbra is kiválóan kézilabdázott. Brattset kapott büntetést, Mörk pedig hetesből ejtéssel alakította 23-22-re az állást. Emberhátrányban kapus nélkül támadtak a győriek, egy elrontott passz után pedig Breistöl lőhetett az üres kapura, szerencsére a félpályáról a felső lécet találta el, így nem tudtak egyenlíteni a dánok.

A hajrában is megőrizte vezetését a Győr, leginkább Toft védéseinek köszönhetően. Egy belemenés után a dán kapus fejjel hárított az 59. percben. Egy végletekig kijászott akciót Brattset fejezett be góllal, erre Solberg még válaszolt, és az utolsó másodpercekben is az Esbjerg támadhatott, de Toft utolsó védésével feltette a koronát a teljesítményére.

A Győr egy kiélezett meccsen 24-23-ra nyert, és vasárnap 18 órakor a Metz-Bietigheim párharc győztesével játszik a fináléban. Az ETO két év után került ismét döntőbe, legutóbb pedig 2019-ben nyerte meg a sorozatot.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×