eur:
396.48
usd:
370.95
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A francia Kylian Mbappé, miután berúgta csapata második, egyenlítő gólját a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Folyik a találgatás, hol folytatja majd Kylian Mbappé

A világklasszis labdarúgó hét év után távozik a Paris Saint-Germaintől, de egyelőre még nem publikus, hogy hová megy tovább. Vannak, akik a Real Madridot valószínűsítik, de Mbappé az AC Milan felé is kacsintgatott.

Kylian Mbappé május elején jelentette be, hogy a 2023–2024-es idény volt számára az utolsó a Paris Saint-Germain színeiben - írja az Index. A sajtó azóta is találgat, hogy a lejáró szerződésű világklasszis hol folytatja, aki egyelőre úgy tűnik, élvezi a szabadságot.

Több újságnak és televíziónak is adott exkluzív interjút egy hosszabb hallgatás után, ezek között volt például a Sky Sports Italia. Az olasz lap nem tudta megállni, hogy ne faggatózzanak a világbajnok jövőjéről.

"Gyerekként Milan-szurkoló voltam, és mindig is azt mondtam, ha egy nap Olaszországba igazolok, az AC Milan színeiben akarok játszani. Sosem tudhatjuk, mit hoz a holnap, de annyi biztos, mindig is követtem az olasz bajnokságot - és a Milan minden mérkőzését"

- mesélt kapcsolatáról a hétszeres BL-győztes csapattal.

Kylian Mbappé a CNN-nek is adott interjút, amelyben a rekordbajnok Real Madriddal kapcsolatos pletykák miatt adódott a kérdés, hogy szurkol-e majd valamelyik csapatnak a döntőben. A francia játékos diplomatikusan annyit válaszolt, hogy nem, ő csupán a döntőt szeretné megnézni, ahogy teszi ezt a francia, angol, spanyol, német és olasz bajnokságokkal is.

A lap hozzáteszi, Mbappé új szerződésének bejelentése a szombati BL-finálé után várható.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×