eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az ezüstérmes magyar csapat tagjai a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én. A Vipers címét megvédve 28-24-re győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

BL - További három évig Budapesten lesz a négyes döntő

2027-ig Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének, jelentette be közösen pénteken az európai szövetség (EHF), az EHF marketingcége, a magyar szövetség (MKSZ) és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ).

A legrangosabb európai kupasorozat végjátékát tíz éve rendezik négyes döntős formátumban - vagyis az idei a tizedik torna -, 2021-ig a Papp László Budapest Sportaréna volt a helyszín, 2022 óta pedig az MVM Dome-ban lépnek pályára a csapatok.

"Újabb jelentős sportdiplomáciai siker, hogy az EHF ismét bizalmat szavazott Magyarországnak és a jövőben is Budapesten köszönthetjük a kontinens legjobb női kézilabdacsapatait! Ezek az eredmények mind megerősítenek bennünket abban, hogy a sportirányítás részéről érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk a sportdiplomáciánk erősítésére" - kommentálta a szerződéshosszabbítást közleményben Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár.

"A magyar sportirányításban ugyancsak fontos célunk, hogy minden Magyarországon megrendezett nemzetközi sportesemény hosszú távon is pozitív hatással legyen a hazai sportéletre. Ezért is örülök, hogy a tavaly elindított Sportoló Nemzet Programunkban résztvevők idén kedvezményesen vásárolhattak jegyet az eseményre, hiszen így még többen élhetik át a helyszínen az egyedülálló hangulatot" - fogalmazott. Schmidt hozzáfűzte, reményei szerint a világklasszis sportolók teljesítményét látva sokan kapnak majd kedvet arra, hogy a sportoljanak.

Az NRÜ sajtóközleményében hozzátette, reményeik szerint - ahogy az elmúlt években, úgy idén és a továbbiakban is - a sportolók és a szurkolók is elégedettek lesznek a szervezéssel és felejthetetlen élményekkel gazdagodnak majd a magyar fővárosban.

Michael Wiederer, az EHF elnöke a pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ezt a fejleményt - a hosszabbítást - nagyon fontos lépésnek tartják a női klubkézilabda továbbfejlesztése szempontjából.

"Ez a tizedik négyes döntő, és elképesztő fejlődést figyelhettünk meg az elmúlt években, egyrészt a szervezést, másrészt magát a sporteseményt illetően. Az MKSZ nagyon jó munkát végzett, kiváló teljesítményt nyújtott, és az EHF-fel együttműködve nagyon magas színvonalú rendezvénynek ad otthont" - hangsúlyozta.

Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke közölte, nagy öröm számukra, hogy továbbra is bizalmat kaptak.

"Korábban már többször elmondtam, mennyire fontos az MKSZ számára, hogy megtartsa a rendezvényeit, amelyek olyan színvonalat képviselnek, ami a magyar kézilabdát előreviszi. Szövetségünk már a kezdetekkor szorgalmazta, hogy a férfi BL végjátékához hasonlóan a nőknél is olyan esemény legyen a szezon végén, ami méltó ahhoz, hogy a legjobb csapatok úgy szerepeljenek és olyan helyen szerepeljenek, ami a legjobb a kézilabdának" - magyarázta.

Hozzátette, aki kilátogat az MVM Dome-ba, az láthatja, hogy elitrendezvényt tudnak szervezni egy elit helyen. Hangsúlyozta, sűrű tavasz után van a magyar kézilabda, és ez az esemény méltó lezárása lesz az idénynek.

Az idei négyes döntő szombati elődöntőjében 15 órától a dán Team Esbjerg az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC-val, míg 18 órától a francia Metz HB a német SG BBM Bietigheimmel mérkőzik a vasárnapi fináléba jutásért.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×