eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) a férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Itt a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete

A válogatott egyik fele már június 3-tól munkába áll a Margitszigeten.

A magyar szövetség csütörtökön jelentette be a három kapus és 18 mezőnyjátékos alkotta csapatot.

"A téli világversenyekre való felkészülésnek volt egy része, ami a munkáról szólt, és volt egy része, ami a játékról. Arra úgy tekintek, mint egy első felvonásra, most következik a második, a legfontosabb, a közvetlen olimpiai felkészülés" - mondta a kerethirdetés kapcsán Varga Zsolt. - "Míg a dohai világbajnokság előtt a két hét egyértelműen nem volt elegendő, hogy játékban összegyúrjuk a csapatot, most kellő időt tölthetünk együtt, hogy ezzel ne legyen gond. Az olimpiai utazó keretről van a fejemben egy elképzelés, de abban természetesen lehet változás."

A kapitány azt is elárulta, szeretne bevezetni néhány új módszert, ami további segítséget jelent majd a munkájukhoz. "Bővítjük azt az eszköztárt, amivel jobban tudjuk kontrollálni a fáradtságot, befolyásolni a regenerációt - úgy gondolom, fontos bevetni mindent, ami elősegíti a regeneráció maximalizálását, az olimpián ugyanis ez döntő fontosságú lesz."

A válogatott egyik fele már június 3-tól munkába áll a Margitszigeten, két héttel később pedig csatlakoznak azok, akik június 5. és 7. között a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében érdekeltek, azaz tíz ferencvárosi pólós, plusz a két balkezes, a címvédő olasz Pro Reccót erősítő Zalánki Gergő és a görög Olympiakoszban szereplő Vámos Márton.

A gárda először Mátraházán edzőtáborozik, aztán június utolsó hétvégéjén Zágrábban a világbajnok horvátokkal gyakorol - 30-án hivatalos meccs is szerepel a programban. Júliusban 11. és 13. között a hazai szurkolók is megnézhetik, hol tart az együttes: Franciaország, Olaszország és Japán ellen a Margitszigeten.

A felkészülés hajrájában Szicíliába utazik a csapat, ahol a vb-ezüstérmes házigazdákkal kétkapuzik - 19-én ott is lesz egy hivatalos mérkőzés. Onnan egyenesen Barcelonába repül, hogy az Európa-bajnok spanyolokkal hovatovább hagyományosnak mondható közös gyakorlással záruljon a felkészülés.

A válogatott július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok:

Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas-Plaket), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 23. 20:59
×
×
×
×