eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) a férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Itt a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete

A válogatott egyik fele már június 3-tól munkába áll a Margitszigeten.

A magyar szövetség csütörtökön jelentette be a három kapus és 18 mezőnyjátékos alkotta csapatot.

"A téli világversenyekre való felkészülésnek volt egy része, ami a munkáról szólt, és volt egy része, ami a játékról. Arra úgy tekintek, mint egy első felvonásra, most következik a második, a legfontosabb, a közvetlen olimpiai felkészülés" - mondta a kerethirdetés kapcsán Varga Zsolt. - "Míg a dohai világbajnokság előtt a két hét egyértelműen nem volt elegendő, hogy játékban összegyúrjuk a csapatot, most kellő időt tölthetünk együtt, hogy ezzel ne legyen gond. Az olimpiai utazó keretről van a fejemben egy elképzelés, de abban természetesen lehet változás."

A kapitány azt is elárulta, szeretne bevezetni néhány új módszert, ami további segítséget jelent majd a munkájukhoz. "Bővítjük azt az eszköztárt, amivel jobban tudjuk kontrollálni a fáradtságot, befolyásolni a regenerációt - úgy gondolom, fontos bevetni mindent, ami elősegíti a regeneráció maximalizálását, az olimpián ugyanis ez döntő fontosságú lesz."

A válogatott egyik fele már június 3-tól munkába áll a Margitszigeten, két héttel később pedig csatlakoznak azok, akik június 5. és 7. között a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében érdekeltek, azaz tíz ferencvárosi pólós, plusz a két balkezes, a címvédő olasz Pro Reccót erősítő Zalánki Gergő és a görög Olympiakoszban szereplő Vámos Márton.

A gárda először Mátraházán edzőtáborozik, aztán június utolsó hétvégéjén Zágrábban a világbajnok horvátokkal gyakorol - 30-án hivatalos meccs is szerepel a programban. Júliusban 11. és 13. között a hazai szurkolók is megnézhetik, hol tart az együttes: Franciaország, Olaszország és Japán ellen a Margitszigeten.

A felkészülés hajrájában Szicíliába utazik a csapat, ahol a vb-ezüstérmes házigazdákkal kétkapuzik - 19-én ott is lesz egy hivatalos mérkőzés. Onnan egyenesen Barcelonába repül, hogy az Európa-bajnok spanyolokkal hovatovább hagyományosnak mondható közös gyakorlással záruljon a felkészülés.

A válogatott július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok:

Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas-Plaket), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Félidős az ötödik Orbán-kormány – Mérlegen a gazdaságpolitika Zsiday Viktorral és Madár Istvánnal

Félidős az ötödik Orbán-kormány – Mérlegen a gazdaságpolitika Zsiday Viktorral és Madár Istvánnal

Nemrég letelt az ötödik Orbán-kormány első két éve, ami egyben azt is jelenti, hogy félidejéhez érkezett a választási ciklus. Ebből az alkalomból Zsiday Viktorral, a Citadella Alap portfóliómenedzserével, valamint Madár Istvánnal, lapunk vezető makrogazdasági elemzőjével értékeltük a kabinet gazdaságpolitikai eredményeit. Az elemzők a nagyképet nem látják túl hízelgően, a következő két évben viszont simán benne van, hogy jobb lesz, mint a ciklus első fele. Az inflációs pályáról megoszlanak a vélemények, az akkumulátorgyártást viszont úgy vélik, a ciklikus visszaesés miatt korai lenne temetni, a hosszú távú hatás tekintetében persze kétséges, hogy valaha bejön-e a kormány számítása – egyebek mellett ezekről a témákról is szó volt a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadásában, amit ebben a cikkben meg lehet hallgatni, és főbb állításait tekintve el is lehet olvasni. A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és a cikk végén beillesztett lejátszóban is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×