eur:
385.98
usd:
355.21
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Exkluzív bejelentés - Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány

Magyar szövetségi kapitány veszi át a férfi jégkorong-válogatott irányítását – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában Such György. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke arra tesz javaslatot az elnökségnek, hogy Majoross Gergely klubedzői munkája mellett dolgozzon a nemzeti csapatnál.

Megnyerte a magyar férfi jégkorong-válogatott Bolzanóban a divízió I/A világbajnokságot. A tornán még Don MacAdam vezette szövetségi kapitányként a magyar csapatot, de a kanadai szakember, aki egyben a hazai szövetség szakmai igazgatója is volt, a szerződése lejártával hazatér.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke kedden, a Kanada ellen vívott mérkőzés után már úgy nyilatkozott, hogy várhatóan magyar kapitány vezetheti a jövőben a nemzeti együttest. Az InfoRádió Aréna című műsorában az MJSZ elnöke azt is elárulta, ki lesz az új szakvezető.

Such György kifejtette, hogy Don MacAdamnek két feladata volt sportigazgatóként és szövetségi kapitányként, egyrészt sikerre kellette vezetnie a válogatottat a világbajnokságon, másrészt meg kellett találnia az új szövetségi kapitányt.

"Mind a kettőt sikerrel abszolválta. A szövetségi kapitány kiválasztásánál abban konszenzus volt köztünk, és tudomásom szerint a játékosok is kifejezett örömmel támogatták ezt, hogy elérkezett az ideje, hogy magyar kapitány legyen a válogatott élén. Don többekkel tárgyalt, és miután az alapszabály szerint az én felelősségem a válogatott vezetőjének a jelölése, ezért én a keddi elnökségi ülésén Majoross Gergelyt fogom jelölni az új szövetségi kapitánynak, és remélhetőleg az elnökség jóváhagyásával a szerződés létre is tud jönni" – mondta Such György.

A részletekről annyit árult el, hogy a legutóbb a német másodosztályban dolgozó 45 éves szakember nem főállásban dolgozik majd a válogatottnál, de az elnök szerint ez nem is lehet reális elvárás. Válogatott programokat ugyanis csak a nemzetközi szövetség hivatalos szüneteiben lehet szervezni, a fennmaradó időben legfeljebb bajnoki mérkőzéseket nézhetne a kapitány, ráadásul anyagilag is nagy terhet róna ez a megoldás a szövetségre az elnök szerint.

Majoross Gergely sokszoros válogatott játékos volt – tagja volt a világbajnoki A csoportba először feljutó, 2008-as magyar csapatnak –, játszott a Ferencvárosban, az Alba Volánban, a Budapest Starsban és a Miskolci Jegesmedvéknél is. Az edzői pályafutását 2010-ben az utánpótlásban kezdte, majd 2014-ben Miskolcon lett vezetőedző. Utána öt éven át a szlovák ligában is szereplő MAC szakvezetője volt, majd 2021 januárjában a szintén a szlovák bajnokságban játszó Érsekújvár irányítását vette, és sikerrel tevékenykedett ott 2023 nyaráig, amikor a német másodosztályú Ravensburg Towerstars vezetőedzője lett.

Dolgozott már a magyar válogatottnál is, sőt megbízott szövetségi kapitányként is is irányított: 2013 és 2020 között volt a szakmai stáb tagja, és a 2019-es divízió I-es világbajnokságon vette át az irányítást, amikor az akkori kapitány, a finn Jarmo Tolvanen betegsége miatt nem utazott el a csapattal Kazahsztánba.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke és Erdély Csanád, az elit vb-re feljutó magyar férfiválogatott csapatkapitánya lesz péntek este hat órától az InfoRádió Aréna vendége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×