eur:
385.46
usd:
354.84
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A Leverkusen megint csodát tett a hajrában, döntős az Európa-ligában

Hihetetlen jeleneteket hozott az Európa-liga leverkuseni elődöntője. Az AS Roma két tizenegyessel ledolgozta otthon összeszedett hátrányát, aztán egy fura öngóllal kiesett.

Daniele de Rossi csapata Paredes egyaránt büntetőből szerzett két góljával ledolgozta a hátrányát, 2-2-re állt az AS Roma és a Leverkusen. A 87. percben ellenben egy szöglet után Svilar kapus rosszul futott ki, elvétette a labdát, ami aztán az olaszok védőjéről, Manciniről a saját kapujába pattant. Tragikomikus öngól volt. Gyakorlatilag ez döntött a továbbjutásról. Az AS Roma kitámadott, Stanisic pedig a 97. percben kiegyenlített. A Leverkusen a 2023–2024-es idényben, az összes sorozatot tekintve, a 49. mérkőzésén is veretlen maradt. A németek 4-2-vel jutottak a döntőbe.

Ellenfelük az Atalanta lesz, amely 3-0-ra megverte az Olympique Marseille-t. A bergamói csapatban Lookman (30. perc), Ruggeri (52.) és Touré (90+5) szerezte a gólokat.

Az Európai-konferencia-ligában a Fiorentina már szerdán, az FC Bruges ellen kiharcolta a döntőbe jutást. Ellenfele az év eleji playoff körben a Ferencvárost elbúcsúztató Olympiakosz Pireusz lesz. A görögök 4-2-re megnyerték az első mérkőzést Angliában, majd ma 2-0-ra nyertek az Aston Villa ellen. Mindkét gólt El Kaabi lőtte, a 180 perces csatában az Olympiakosz hat góljával ötöt szerzett, hármat Birminghamben, kettőt most, Pireuszban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×