eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
MADRID, SPAIN - MAY 08: Joselu of Real Madrid celebrates scoring his teams first goal during the UEFA Champions League semi-final second leg match between Real Madrid and FC Bayern MĂźnchen at Estadio Santiago Bernabeu on May 08, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Nyitókép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Joselu duplája, Neuer hibája – a Real Madrid jutott a döntőbe

A Real Madrid a 88. percben még kiesésre állt a Bayern München elleni BL-elődöntőben, de Joselu két góljával fordított és továbbjutott. Az első kapott gólig szenzációsan védő Manuel Neuer óriásit hibázott a gólnál.

A története 18. európai kupadöntőjére készülő, ezzel rekorder Real a trófeáért a Borussia Dortmunddal küzd majd meg.

A döntőt június 1-jén rendezik a londoni Wembley Stadionban.

Az első félidőben mindkét együttes támadó felfogásban futballozott, ennek megfelelően a hazaiak és a vendégek előtt is adódott komoly gólszerzési lehetőség. A Bayern kapujában Neuer védett nagyot egy madridi ziccernél, míg a másik oldalon Gnabry passza volt pontatlan Kane irányába, ezért nem került előnybe a német csapat. A hivatalos statisztikai adatok szerint labdabirtoklásban és kapura lövési kísérletek számában a Real volt fölényben, de mindkét gárda két alkalommal talált csak kaput.

Fordulás után megélénkülni látszott a mérkőzés, Vinícius a második félidő elején többször is jól húzott el a bal oldalon, de előbb a bajor védelem blokkolta a beadását, majd Rodrygo tévesztett célt öt méterről. Neuer nem sokat "pihenhetett", percekkel később ugyanis egy szabadrúgást kellett hárítania, majd a bal oldalról ezúttal a védők közé betörő Vinícius életerős lövését tornászta a kapu fölé. A Bayern aztán egy gyors ellenakció végén megszerezte a vezetést.

Madrid, 2024. május 8.
Alphonso Davies, a Bayern München játékosa (k), miután megszerezte csapata első gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án.
MTI/AP/Jose Breton
Alphonso Davies, a Bayern München játékosa (k), miután megszerezte csapata első gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án. MTI/AP/Jose Breton

Ennek következtében feszültté váltak a madridiak, akiknek néhány perccel később esett gólját videóbírózás után érvénytelenítette a játékvezető: a találat előtt Nacho két kézzel, a nyakánál fogva lökte arrébb Kimmichet a bajorok kapuja előtt.

Már-már úgy tűnt, hogy a müncheniek bravúros diadalt aratnak Madridban és döntőbe jutnak, a Real azonban a csereként beállt Joselu duplájával négy perc alatt fordított, igaz, a hazaiak második gólját a videóbíró les miatt vizsgálta, de a találat végül érvényben maradt. Joselu az elődöntőket és a döntőket figyelembe véve mindössze a negyedik olyan játékos a BL történetében, aki csereként beállva duplázott.

A Bayern München 2012 után zár ismét úgy egy idényt, hogy nem nyer trófeát, 14 évvel ezelőtt Jupp Heynckes irányításával a német bajnokságban, a Német Kupában és a BL-ben is másodikként végzett.

Az élő tudósítás

Nincs meglepetés a Real Madrid összeállításában, bár Luka Modric és Camavinga is csak a kispadon kezd: Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy - Tchouameni, Kroos – Fede Valverde, Bellingham, Rodrygo - Vinicius Junior.

A Bayernben De Ligt felépült, sőt, a múlt hetihez képest Pavlovic, Dier és Gnabry is bekerült a kezdőcsapatba: Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer, Pavlovic, L. Sané, Musiala, Gnabry - Kane.

Harry Kane labdáját Toni Kroos lefülelte, gólhelyzetben mentett. Aztán kétszer a Madrid veszélyeztetett, a másodiknál nézte a VAR, hogy Bellingham magától esett-e el. A másik oldalon Gnabry keresztbe lőtte a labdát, veszélyes volt.

A 13. percben Vinicius lövése a jobb kapufáról kipattant, majd az ismétlést, amit Rodrygo küldött kapra, Neuer fogta. Óriási helyzet volt.

A 28. percben Kane váratlanul lőtt, Lunyin szögletre ütötte a labdát.

A 39. percben Neuer újra nagyot védett, Vinicius a bal szélről belőtt labdáját segítette szögletre.

Eltelt tíz perc a második félidőből, nyílt a játék.

Vinicius labdáját Rodrygo alig pörgette a kapu mellé.

Rodrygo 17 méteres szabadrúgásból próbálkozott, Neuer vetődve védett.

Lunyin is figyel, Musiala lövését védte

A 68. percben Alphonso Davies bombalövésével vezetést szerzett a Bayern, s továbbjutásra áll, 0-1, összesítésben 2-3.

A 71. percben a Bayern kapujába került a labda, egy németről, de Nacho szabálytalankodott az akció során, a VAR alapján elvette Marciniak a gólt.

A Madrid idegesen játszik, talán most érezték meg először játékosai, hogy kieshetnek.

Rüdiger labdáját a Kimmichet megelőző Vinícius a kapu fölé küldte.

A 88. percben Vinicius lövése kijött Neuer melléről, Joselu pedig a hálóba vágta a labdát, 1-1, összesítésben 3-3.

Brahim Diaz lövését blokkolta Dier.

A 90. percben Rüdiger élesen belőtt labdáját Joselu a kapuba segítette, 2-1, összesítésben 4-3.

A 104. percben De Ligt a kapuba lőtte a labdát, de Marciniak játékvezető előtte lest jelzett.

Vége, nyert a Real Madrid, s bejutott a döntőbe.

Real Madrid–Borussia Dortmund döntőt rendeznek a június elsejei döntőben.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×