eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
vívás
Nyitókép: David Madison/Getty Images

Olimpia - Kemény döntés az oroszok és fehéroroszok kárára

Nem neveztek orosz és fehérorosz versenyzőt a vívók pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs zónaversenyére, ami azt jelenti, hogy egyik ország sem indíthat versenyzőt a párizsi játékokon. Női kardban már biztosan nem lesz címvédés.

A két ország képviselői tavaly tavasszal kaptak engedélyt, hogy visszatérjenek a nemzetközi viadalokra, ám azzal a megkötéssel, hogy csak semleges színekben versenyezhetnek, és csak azok, akik nem fegyveres erőkhöz tartozó klubok tagjai, illetve nem támogatják nyíltan Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

Az elmúlt egy évben a szigorú feltételek miatt a legjobb orosz vívók - köztük például az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének, Sztanyiszlav Pozdnyakovnak a lánya, Szofija Pozdnyakova, aki a női kard ötkarikás címvédője - nem léptek pástra az olimpiai kvalifikációs sorozat versenyein, a többi vívó közül pedig senki sem végzett a világranglistán olimpiai kvótás helyen. Így az oroszoknak és hozzájuk hasonlóan a fehéroroszoknak is az utolsó esélye az e heti zónaviadal lett volna, ám Giorgio Scarso, az európai sportági szövetség elnöke kedden bejelentette, hogy nem érkezett nevezés a két országból.

A luxemburgi Differdange-ban sorra kerülő viadalon mind a hat versenyszámban a győztes szerez indulási jogot a játékokra.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×