eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szoboszlai Dominik (b2) gólöröme a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt egy-egy gólja hozta az újabb győzelmet

A cserékkel feljavulva, jobb második félidei játékával a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Koszovó ellen a Puskás Arénában, felkészülési mérkőzésen. A gólokat Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt szerezte.

A kezdő tizenegy: Dibusz – Lang, Dárdai, Szalai – Bolla, Nagy Ádám, Styles, Nagy Zsolt – Gazdag, Szoboszlai – Ádám. Koszovó: Muric − Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Rrudhani − Idrizi, Berisha − Zhegrova, Muslija, Rashica − Muriqi

Ismét telt ház előtt játszik a válogatott.

Enyhe magyar mezőnyfölénnyel telt az első hét-nyolc perc.

Az első nagy helyzet a vendégeké volt, Zhegrova cselezett, majd a hosszú sarok felé lőtt, Lang fejjel szögletre mentett.

A magyar csapat eddig egy támadással veszélyeztetett, Nagy Zsolt feje fölött azonban elszállt a labda. A csapat a törökök elleni mérkőzéshez hasonló stílusban játszik, hátul adogatva próbál építkezni.

A magyar válogatott átadta a kezdeményezést a koszovóiaknak. Ez akár lehet recept egy a miénknél erősebb csapat ellen, de összességében nem könnyű elégedettséggel nézni a látottakat.

Eseménytelenül telt el a félidő. Kár, hogy így volt, mert ha nagyritkán meglódult a magyar csapat, benne volt a veszély lehetősége a támadásokban.

Marco Rossi három cserével próbálja meg felrázni a csapatot. Gazdag Dániel, Ádám Martin és Nagy Ádám helyett Varga Barnabás, Kleinheisler László és Schäfer András folytatja.

Bolla lövése után a kapus szögletre nyomta a labdát.

Az 57. percbenc Bolla kiugratta Schäfert, jól passolta vissza a labdát Szoboszlainak, aki kilenc méterről a kapuba lőtt. A labda érintette Rrahmanit is, 1-0.

Jó előkészítés után Styles rosszul lőtt.

A vendégek is hármat cserélnek.

Varga Barnabás előkészítése után Nagy Zsolt estében lőtt, Muriq kapus nagyot védett.

Bolla Bendegúz számáraq véget ért a meccs, Négo a pályán.

Koszovói helyzet: Aliti nyolc méterről a hosszú sarok felé húzta a labdát, kapu fölé.

Még kettőt cseréltek a koszovóiak, ők eröltetnék jobban a támadásokat.

Callum Styles helyett Vancsa Zalán játszik az utolsó körülbelül tíz percben.

Nagyszerű magyar támadás közepette Négo Langot hozta helyzetbe, aki csatárokat megszégyenítő higgadtsággal passzolt lövőhelyzetből Nagy Zsoltnak, aki megszerezte a második magyar gólt, 2-0.

Mocsi Attila állt a gólszerző helyére.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert a magyar válogatott, amely újabb győzelemmel növelte veretlenségi sorozatát. 2024-ben még nem kapott gólt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×