eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán  2021. augusztus 4-én. A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó megnyerte az előfutamát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Négy olimpiai éremmel már elégedettek lennének a kajak-kenusok Párizsban

Négy érem a célja a magyar kajak-kenu-válogatottnak a párizsi olimpián – mondta az InfoRádióban Boros Gergely, a magyar szövetség szakmai igazgatója, aki beszámolt az elmúlt hónapok felkészüléséről is.

Nagyon bizakodó idén a sikeres téli felkészülés után Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója, mert nagyobb sérülés, betegség elkerülte a csapatot, ami rendkívül fontos szerinte az olimpiai felkészülésben. Már elkezdődtek a meleg égövi edzőtáborok, illetve a vízi felkészülés is, ezért egyelőre pozitív a szakmai igazgató mérlege.

Van olyan csapatrész, amely külföldön van most, van olyan is, amely már haza is tért a január végén megkezdett külhoni felkészülésből, "ők voltak úgymond az első fecskék a válogatott kereten belül, akik elmentek, ők már azóta Sevillában tartózkodnak Dél-Afrika után".

"Itthon is elég jó munkát lehet végezni ebben a kellemes tavaszi időben, a következő lépcsőfok az lesz, hogy mindenki befejezi április elejére a meleg vízi edzőtáborát, Kopasz Bálint és Kozák Danuta is" – tette hozzá.

A válogatóversenyek május legelején kezdődnek, akkor lehet kijutni az olimpiai kvalifikációs Eb-re, bizonyos számokban az olimpiára is. Május derekán újabb kvalifikációs állomás jön, illetve világkupaverseny. Június 5-7-én lesz a második hazai válogató, ezt pedig már az Eb követi a hónap közepén Boros Gergely tájékoztatása szerint – nem máshol, mint Szegeden, ahol az európai ellenfelekkel "meg lehet nézni egymást" az olimpia előtt.

A kvóták nagy részét - 18-ból 15-öt - már korábban sikerült begyűjteni Párizsra, "kisebb kérdőjelek" vannak már csak.

"Ha az olimpiát nézzük, akkor az elvárásunk a négy érem, ennek nagyon örülnénk, és ha ebben lenne egy vagy két arany, elégedettek lennénk"

– fordította le a várakozásokat a sportági vezető.

Hogy miért nem több ennél, arra magyarázat lehet, hogy a korábbi olimpiához képest két számmal kevesebb jut a gyorsasági (síkvízi) kajak-kenunak, tíz lehetőség van érmeket gyűjteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×