eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Fehérvár FC

Győzelem Kecskeméten - Ebből még fehérvári ezüst is lehet

Kihasználva a Paks botlását 8 pontra zárkózott 8 fordulóval a bajnokság vége előtt a Fehérvár.

A harmadik helyen álló Fehérvár 1-0-ra nyert szombaton a Kecskemét otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a hazaiak tűntek valamivel veszélyesebbnek. A kiegyenlített első húsz perc után a félidő derekán néhány percre beszorította ellenfelét a Kecskemét, közel állt a gólhoz, de nem sikerült betalálnia. A Fehérvár szórványos ellentámadásokat vezetett, s kissé váratlanul az egyik ilyenből megszerezte a vezetést: Christensen a 16-os jobb oldaláról eresztett el egy nem túl erős lövést, amelybe Varga Bence belepaskolt, de a kezei között végül a hálóba gurult a labda.

A vendégek 362 perces és közel egy hónapos bajnoki gólcsendjüket törték meg

ezzel. Az első játékrész hajrája is a hazaiaké volt, de a Fehérvár vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A szünet után nyomás alá helyezte a fehérváriak kapuját a hazai csapat, a védelem azonban jól zárt, illetve a válogatottba is meghívott Tóth Balázs többször bravúrral hárított. Az 55. percben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A hajrához közeledve az iram kissé visszaesett, a Fehérvár elsősorban az eredmény tartására törekedett, a Kecskemét pedig fáradni látszott.

Az utolsó negyedórában nagyon sok volt a hiba, a játékmegszakítás, a reklamálás, teltek a percek, ez pedig a székesfehérváriaknak kedvezett, akiknek sikerült megőrizniük előnyüket a lefújásig - Tóth a 96. percben még védett egy nagyot.

A vendégek sorozatban elszenvedett három vereség után nyertek ismét és közel egy hónap elteltével voltak újra eredményesek a bajnokságban. A hazaiak idén először kaptak ki saját közönségük előtt.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-1 (0-1)

Széktói Stadion, v.: Vad II

gólszerző: Christensen (32.)

sárga lap: Katona L. (18.), Lukács (78.), Banó-Szabó (81.), Szűcs (95.), illetve Csongvai (3.), Schön (44.)

piros lap: Májer (a lefújás után)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×