eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A medréből kilépett Szajna Párizsban 2020. március 9-én. A korábbi heves esőzések következtében emelkedik a folyó vízszintje, de a hatóságok egyelőre még nem zárták le a partján lévő turisztikai látnivalókat. A háttérben az Eiffel-torony.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

"Alkalmatlan úszásra" a párizsi olimpia nyílt vizes helyszíne

Nem más állítja, mint a női címvédő. Tesztversenyeket sem lehetett tartani, olyan koszos volt a Szajna.

A nyíltvízi úszásban olimpiai aranyérmes és a nyári, párizsi játékokon címvédőként induló brazil Ana Marcela Cunha aggodalmának adott hangot a Szajna vízminősége miatt.

Kritikus nyilatkozata azt követően jelent meg, hogy a folyóban, ahol a nyíltvízi versenyeket és a triatlonosok úszószámait rendezik majd, többször is a kórokozó baktériumok megnövekedett koncentrációját észlelték, emiatt már sportrendezvényeket kellett törölni, s a közelmúltban újfent kétségeket ébresztő értékeket mértek.

"Mindez aggodalomra ad okot" - nyilatkozta Cunha, aki a tokiói olimpián győzött 10 kilométeren és többszörös világbajnok. - "Tavaly nem voltak tesztversenyek a vízszennyezés miatt, de a szervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy az olimpiai viadalokat a folyóban rendezzék meg. Szükség van tartalék tervre, mert a Szajna nem úszásra való."

A brazilok klasszis sportolója hozzátette, hogy nem akarja lekicsinyelni a francia főváros fő folyójának történelmi súlyát, és tisztában van vele, hogy miért ragaszkodnak a házigazdák a históriai helyekhez közeli versenyhelyszínekhez:

"Azt is megértem, hogy milyen fontos az III. Sándor híd és az Eiffel-torony, de úgy gondolom, hogy a sportolók egészségének kell az első helyen állnia" - mondta a 31 esztendős Cunha.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×