eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: unsplash.com

Megtört a jég a Mezőkövesdnél

A Mezőkövesd megszakítva több mint három hónapja tartó nyeretlenségi sorozatát 1–0-ra nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján, sikerével pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból.

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, helyzet nem igazán adódott egyik kapu előtt sem. A vendégek nem adták fel a támadás lehetőségét, de a kulcspasszok rendre rosszul sikerültek. A játékrész derekától aztán egyre inkább átvette az irányítást a Debrecen, amely összesen kilenc szögletet végzett el az első félidőben, de sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült feltörnie a kövesdi védelmet. A első 45 perc legnagyobb helyzete aztán a vendégeké volt: a 43. percben Cseri középre fejelte a labdát, de Drazic két méterről fölé fejelte azt.

A szünet után nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a DVSC, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie. Egy idő után aztán kijött a szorításból a Mezőkövesd, olyannyira, hogy a másik oldalon veszélyeztetni is tudott, sőt, egy kipattanóból a csereként beállt Bőle hatalmas gólt lőtt, ezzel előnybe került a sereghajtó. Ezt követően megélénkült a mérkőzés, sorjáztak a helyzetek mindkét oldalon. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a DVSC, de a hősiesen védekező vendégeknek sikerült megóvniuk a kapujukat a góltól, jutalmul több mint három hónap után győzelmet ünnepelhettek.

A vendégek ezt megelőzően legutóbb november 25-én, kilenc körrel ezelőtt gyűjtötték be a három pontot a bajnokságban, így ez az első sikere az alig több mint két hete kinevezett vezetőedzőnek, Milan Milanovicnak.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3364 néző, v.: Csonka

gólszerző: Bőle (62.)
sárga lap: Lukic (12.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×