eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
football referee in softlight green grass
Nyitókép: panumas nikomkai/Getty Images

Megszólalt a FIFA a kék lap ügyében

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ellenzi a kék lap bevezetését, melynek teszteléséről szombaton dönt a futball szabályalkotó testülete (IFAB).

„Nem lesz kék lap a legmagasabb szinten. Ez egy olyan téma, amely számunkra nem létezik” – jelentette ki Gianni Infantino, a FIFA elnöke amikor megérkezett a skóciai Loch Lomondba az IFAB ülésére.

„A FIFA teljes mértékben ellenzi a kék kártya bevezetését, ha úgy tetszik, piros lapot mutat a kék lapnak”.

Infantino hozzátette, mindig nyitottak az új ötletekre és javaslatokra, ugyanakkor meg kell védeni a játék lényegét és hagyományait.

Az ideiglenes kiállítást magával vonó kék lap nem új keletű, mivel az amatőr futballban a sárga és a piros lap bevezetése előtt bevett szokás volt a tízperces büntetés. Ezt akkor kapták a játékosok, ha például egy közepesen súlyos szabálytalansággal akadályoztak meg egyértelmű gólhelyzetet, vagy verbálisan támadták a bírót. A jelenlegi ötletgazdák szerint

a kék lap átmenetet jelenthetne a sárga és a piros kártya között. Két kék lap ugyanúgy kiállítást érne, mint két sárga, illetve egy-egy sárga és kék lap is pirosat eredményezne.

A labdarúgás „grál lovagjainak” is nevezett IFAB nyolc tagból áll: képviselteti magát az angol, a skót, a walesi és az északír szövetség – egyfajta tisztelgésül a sportág gyökerei előtt –, továbbá négy főt delegál a FIFA. Mivel a döntésekhez többség szükséges, a világszervezet megakadályozhatja a neki nem tetsző határozatokat.

A mostani tanácskozáson a tagok még nem döntenek a kék lap bevezetéséről, csak arról, hogy teszteljék-e egy szezonon át. Az angol szövetség már felajánlotta, hogy a kupasorozataiban próbálják ki először az újítást.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×