eur:
386.66
usd:
358.56
bux:
0
2024. május 14. kedd Bonifác
Janurik Kinga, a magyar csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Janurik Kinga: minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ismét meglegyen a Final Four

A Ferencváros női kézilabdázói épp csak bejutottak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, de a kapus, Januárik Kinga azt ígéri, mindent megtesznek azért, hogy megismételjék a tavalyi bravúrt, amikor egészen a döntőig meneteltek.

A Ferencváros 25-24-re kikapott a francia Metz vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, de csoportja hatodik helyén így is továbbjutott. A tavaly döntős együttesre a szintén francia Brest vár majd a folytatásban.

"Mivel francia csapat, ők is nagyon gyorsak és sok gólt lőnek indulásból, ezt mindenképpen meg kell akadályoznunk" – mondta Janurik Kinga az InfoRádióban. A kapus szerint a védekezés lesz a legfontosabb, hiszen ha kevés gólon tudják tartani az ellenfelet, emellett ők maguk gyors, könnyű gólokat tudnak szerezni, az sokat könnyíthet a Ferencváros helyzetén.

A tavalyi Final Fourba jutás megismétlése kapcsán a kapus azt mondta:

minden erejükkel azon vannak, minden percben arra edzenek, hogy sikerüljön az újrázás.

Kiemelte, a szurkolók és ők maguk is ott szeretnének lenni, ezért mindent megtesznek. Hozzátette, az, hogy a mérkőzés napján melyik csapat lesz szerencsésebb, kinek jön be jobban a taktikája, majd aznap kiderül, de azt megígérte, hogy minden porcikájukkal a Final Fourba kerülésen lesznek.

Janurik Kinga arról is beszélt, hogy sokkal több önbizalmuk van, a csapat védekezése erős, és ha Böde-Bíró Blankával felváltva hatékonyan tudnak védeni, az valóban egy világszínvonalú védelmet biztosít.

A támadásban a jelenleg sérült Andrea Lekicset emelte ki, de hozzátette, a Ferencvárosnak nélküle is gólerős a játéka. Úgy véli, sok minden változott, megítélése szerint gyorsabb lett az együttes játéka, ami reményei szerint elegendő lesz a Final Fourhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×