eur:
397.27
usd:
356.55
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
A német Kevin Krawietz (j2) és Tim Pütz játszik a Marozsán Fábián (j) - Valkusz Máté (b) páros ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtező mérkőzésen Tatabányán 2024. február 3-án.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Elment a páros, a továbbjutás küszöbén a németek a Davis-kupában

Marozsán Fábián és Valkusz Máté két szettben kikapott Kevin Krawietz-től és Tim Pütz-től szombaton a Tatabányán zajló Magyarország-Németország tenisz Davis Kupa-selejtező páros mérkőzésén, így az ellenfél 2-1-re vezet, és már csak egy győzelemre van a továbbjutástól.

A pénteki, elképesztő hangulat után a második napon is telt ház, azaz több mint hatezer szurkoló - a zászlók alapján többek között Nagyatádról, Nyíregyházáról és Mezőkövesdről - várta a résztvevőket a Multifunkcionális Sportcsarnokban.

Az 1-1-re álló csata programja a páros találkozóval folytatódott, és nem sokkal a kezdés előtt kiderült, hogy a két kapitány nem változtatott az eredetileg közölt "hadrenden", így Marozsán és Valkusz igazi párosspecialistákkal csapott össze. Krawietz és Pütz sem szerepel ugyanis az egyéni világranglistán, de párosban a 15. és 16. helyen állnak, illetve kilenc és nyolc ATP-trófeát gyűjtöttek ebben a válfajban. A 32 éves Krawietz kétszeres Roland Garros-bajnoknak vallhatja magát, míg a négy esztendővel idősebb Pütz tavaly elődöntős volt Wimbledonban.

A találkozón a rivális duó tagjai, akik januárban negyeddöntőt vívtak az Australian Openen, igazolták hírnevüket, rendkívül összeszokottan mozogtak, és hihetetlen reflexszel dolgoztak a hálónál. Kétszer is elvették a magyarok adogatását, 3:0-ra, majd 5:1-re elhúztak, és noha a hazai kettős egy bréket visszavett, 36 perc elteltével a németeké lett a szett.

A folytatás kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, egyik fél sem jutott el fogadóelőnyig. Marozsán precízen ütött vonalakat, Valkusz pedig kíméletlen volt elöl, aztán előbbi bréklabdáról hozta a szerváját, így jutottak el a rövidítésig. Ennek az első négy pontját a rivális tökéletesen játszotta le, innen pedig már nem volt visszaút a házigazdák számára. A találkozó 1 óra 24 percig tartott.

Az 1-2-re álló párharc a két elsőszámú játékos, azaz Marozsán és Jan-Lennard Struff összecsapásával folytatódik, 2-2-es állás esetén még Fucsovics Márton is pályára lép Dominik Koepfer ellen.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×