eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 31: Dominik Szoboszlai of Liverpool celebrates scoring his teams third goal with Luis Diaz during the Premier League match between Liverpool FC and Chelsea FC at Anfield on January 31, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Nyitókép: Clive Brunskill/Getty Images

Szoboszlai először tett ilyet a Premier League-ben – ünnepelték érte

Szoboszlai Dominik megszerezte idénybeli harmadik bajnoki gólját, liverpooli karrierje során először fejjel talált a hálóba. A Liverpool simán elintézte a Chelsea-t (4-1), s listavezetőként várhatja a hétvégi, Arsenal elleni bajnokit.

Conor Bradley és Diogo Jota voltak az első félidő főszereplői. A Trent Alexander-Arnold helyén kezdő fiatal hátvéd szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt, a portugál megnyitotta a gólok sorát, majd kiharcolt egy büntetőt, amelyet azonban Darwin Núnez a bal kapufára lőtt.

A második félidőben is tartotta a Liverpool a tempót, s a játékrész közepén – Conor Bradley beadása után – Szoboszlai Dominik nyolc méterről fejelt a kapuba, 3-0. Jürgen Klopp úgy gondolta, eldőlt a mérkőzés, gyorsan négyet is cserélt, Szoboszlai is pihenőt kapott.

A Chelsea Christoph Nkunku góljával szépített, néhány percen keresztül izgalmassá tette a mérkőzést, de aztán Darwin Nunez beadása után Luis Diaz 4-1-re alakította az állást. (Nunez rekordot állított fel, 2003 óta tartják számon, azóta még senki sem ért el egy Premier League-mérkőzésen négy kapufát.)

A riválisok közül a Manchester City könnyedén, 3-1-re megverte a Burnley-t, míg a Tottenham Hotspur 3-2-re nyert a Brentford ellen. A Liverpool előnye öt pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Manchester Cityvel szemben, s öt az Arsenallal szemben is.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×