eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Résztvevők Franz Beckenbauer világbajnok német labdarúgó és edző búcsúztatásán a müncheni Allianz Arénában 2024. január 19-én. Beckenbauer, a világ labdarúgásának meghatározó alakja január 7-én, 78 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Tízezrek búcsúztak a Császártól az Allianz Arénában

Csaknem 30 ezer szurkoló vett részt azon a pénteki megemlékezésen, amelyet a német bajnoki címvédő Bayern München labdarúgóklub rendezett az Allianz Arénában a január 7-én elhunyt Franz Beckenbauer tiszteletére.

A világ labdarúgásának meghatározó alakja, a játékosként 1974-ben világ-, két évvel korábban Európa-bajnok, szövetség kapitányként pedig 1990-ben vb-győztes legendás futballista 78 éves korában halt meg.

Korábbi csapattársa, Uli Hoeness beszédében közölte:

„Tizenkét napja vagy halott, és nagyon hiányzol. Megtiszteltetés volt veled játszani, és igazi hőstett volt, amikor hosszú évek gürcölése után elhoztad nekünk a 2006-os világbajnokságot” – mondta a volt klubelnök.

Frank-Walter Steinmeier köztársasági elnök azzal kezdte, hogy nem tudhatja, sportolnak-e az angyalok.

„Ha igen, akkor néhány napja ott fenn már biztosan hallanak egy bajoros hangot, amint azt mondja: gyerünk kifelé focizni! Mindannyian ismerjük ezt a hangot, és mindannyiunknak örökké hiányozni fog. Mert ez a Császár hangja” – tette hozzá.

A búcsúzkodók között ott volt Gianni Infantino, a nemzetközi, továbbá Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke, a német futball nagyjai közül Günter Netzer, Paul Breitner, Berti Vogts, Karl-Heinz Rummenigge és Lothar Matthäus, valamint Julian Nagelsmann szövetségi kapitány is.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×