eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 13. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Zsolt elemez: azt kértem, tanuljunk meg mindent az olaszoktól

A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az elvesztett Eb-bronzmeccs után a tanulságokra helyezte a hangsúlyt, lesznek, akik a fiatalok közül beverekszik magukat a két hét múlva kezdődő vb bő magyar keretébe. Szerinte a mostani mérkőzésen több hiba volt, mind eddig az egész Eb-n.

12-7-es vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott a horvátországi Eb bronzmérkőzésén Olaszországtól, amelyet a csoportkörben még 10-5-re megvert, de a bronzmeccs előtt több játékost vírus fertőzött meg, ami így rányomta a bélyegét az összecsapásra. A magyar válogatott - amelynek a gerincét az U20-as világbajnok csapat alkotta a felnőtt csapat építésének jegyében... - így a 4. helyen zárt.

A főszereplők a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak értékelték a tornát és a mérkőzést.

Varga Zsolt szövetségi kapitány Úgy gondolom, mindig nehéz lezárni egy tornát vereséggel, mindig okoz egyfajta rossz érzést, de azt kell mondanom, fantasztikus teljesítményeket láttam a tornán. Ma viszont több hibát vétettünk, mint eddig az egész Eb-n, de elfáradtunk és a betegség is velünk van, sokan rettenetesen kimerültek, szembetaláltuk magunkat egy visszavágásra éhes olasz csapattal. Azt kértem a játékosoktól, hogy amit lehet, tanuljunk meg az olaszoktól, mert fogunk még velük játszani. Tanuljunk meg tőlük mindent, szívjunk magunkba, mint egy szivacs, akkor is, ha fáradtak vagyunk vagy betegek. Nyilván megjelent a győzni akarás, ez görcsössé is tett minket, talán a horvát meccs utolsó másfél negyede volt hasonló, mint ez a mérkőzés. Tudtunk játszani két olasz, egy horvát, egy szerb meccset, mindenki mindig győzni akart, ezeket a tanulságokat fel fogjuk használni, a vb két hét múlva kezdődik. Többen lesznek, akik innen a vb-kerettel is elkezdenek edzeni, de a betegek most pihenni fognak.

Bányai Márk kapus: a tegnapi edzés érdekesen zajlott, mindketten betegek voltunk kapusok. Ez most ennyire volt elég, sajnálom azért. Ha nem jön közbe a betegséghullám, máshogy alakul, de most ez van. Két játékosunk teljesen kidőlt a mérkőzés előtt. Fejben is gyorsabbak lehettünk volna, a kipattanóknál ez kulcs volt. Most már nem szabad rágódni a vereségen, ez van, megyünk tovább. A szájíz? Nagyon nagy élmény volt, de én nagyon éhes voltam egy éremre. Nem igazán gondolkodtam azon, hogy mi lesz a helyem a csapatban, pihenek egyet, aztán gondolkodom ezen is.

Madaras Norbert, a sportági szövetség elnöke: annyi minden közbeszólt itt, hogy nem is véletlen, hogy így fejeződött be az Eb. A vb-győztes csapatból nem volt itt 9 játékos, tehát kellemes gondok is vannak, néhányan most kiharcolhatták, hogy csatlakozzanak az alapcsapathoz. A képet összességében kell nézni az Eb-n is, kellemes csalódás volt, ahogy a fiatalok beleálltak, nem volt bennük félsz, vagányok voltak. Nem szívesen emelnék ki 1-2 játékost, inkáb 5-6-ot. A vb-n az elvárás a címvédés lehet, komplett csapattal megyünk, nem lehet más a cél, de nem az a legfontosabb esemény az évben, hanem az olimpia pár hónappal később. Én azt mondtam fél éve, egy éve is, hogy úgy szálljon fel a gép Párizsba, hogy esélyesek vagyunk a végső győzelemre. Van rajtunk kívül vagy 4 ilyen csapat, nüanszok döntenek. Van olyan jó ez a csapat, hogy olimpiát nyerhessen. Úgy váltunk el a csapattól a vb-n, hogy mindenkinél jobbak voltunk egy góllal. Ebből kell másfélnek vagy kettőnek lenni. Ennél följebb nincsen, jól kell dolgozni, egyénileg is fejlődni kell.

A döntő

A világbajnoki bronzérmes spanyol válogatott hatalmas hajrával 11-10-re legyőzte kedden a címvédő és házigazda horvát csapatot a férfi vízilabda Európa-bajnokság zágrábi döntőjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×