eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte a találkozó első gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Real Madrid-Manchester City mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Négy gólt rúgott a Real Madrid a Barcelonának

Tulajdonképpen az első tíz percben eldöntötte a Real Madrid a 2024-es év első El Clásicóját, miután Vinícius Júnior két góljával megnyugtató előnybe került a Barcelonával szemben. Lewandowski szépített, de a brazil szélső gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget. A Madrid negyedik gólját Rodrygo lőtte.

Xavi, a Barcelona vezetőedzője azt mondta a mérkőzés előtt, hogy a Madrid számít a a rijadi Spanyol Szuperkupa-döntő esélyesének. Ám azt nem sejtette, hogy két védekezési hiba miatt ilyen gyorsan nagy előnybe kerül az ellenfél.

Vinícius Júnior előbb Jude Bellingham átadásával ugrott ki, s a kapust is kicselezve a hálóba lőtt, majd Rodrygo megugrása és nagyon pontos passza után a kapuba sodorta a labdát, 2-0.

A XXI. században korábban még senki nem szerzett a Real Madrid mezében két gólt is az első tíz percben El Clásicón.

A Barcelona Robert Lewandowski találatával szépített, a lengyel csatár erős és pontos lövést küldött a tizenhatoson kívülről Lunyin kapujának bal oldalába.

A 38. percben Vinícius Jr. – noha nem gyakori tizenegyeslövő – büntetőből növelte csapata góljainak a számát, ő pedig mesterhármasig jutott.

Ő lett az első játékos, aki a XXI. században 38. perc alatt mesterhármast szerzett El Clásicón.

A negyedik gólt Rodrygo szerezte, Vinícius labdája egy Barca-védőről éppen elé került, ő pedig habozás nélkül a kapuba lőtt.

A 71. percben a nagyon gyenge napot kifogó Araujo piros lapot kapott, így a legcsekélyebb esélye is elszállt a Barcelonának a felzárkózásra.

A Real Madrid 4-1-re nyert, s elnyerte a Spanyol Szuperkupát. A királyi klub 365 napon belül másodszor szerzett négy gólt a Barcelona ellen.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×