eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Három gólt kapott, mégis nyert a Real Madrid

Elképesztő mérkőzést hozott a Spanyol Szuperkupa első elődöntője a szaúd-arábiai Rijádban. A Real Madrid három gólt kapott, mégis nyert az Atlético ellen. Antoine Griezmann klubrekorderré lépett elő, két öngól is akadt a nyolc között.

Az Atlético Hermoso góljával vezetést szerzett a 6. percben, ezt Antonio Rüdiger kiegyenlítette a 20. percben. Sőt, Ferland Mendy találatával az első félóra vége előtt már a „királyi klub” vezetett. De a fordulatok csak ezután jöttek, a 37. percben Antoine Griezmann 2-2-re alakította az állást. A francia világbajnok a 174. gólját szerezte az Atlético mezében, ezzel elhagyta az eddigi társrekordert, Luis Aragonest.

A második játékrészben Kepa kapus Antonio Rüdigerre ütötte rá a labdát, s így újra Diego Simeone csapata vezetett. De öt perccel a rendes játékidő hivatalos vége előtt Dani Carvajal is gólt szerzett, 3-3.

A XXI. században először szerzett a Real Madrid és az Atlético Madrid is legalább három gólt egymás elleni mérkőzésen.

A hosszabbításban a 116. percig nem esett gól, akkor Brahim Diaz fejese után a labda Sztefan Szavicsról a saját kapujába került, 4-3 Carlo Ancelotti csapatának. A hátrányba került piros-fehér-kékek kitámadtak, egy szögletnél még Jan Oblak kapus is előrement. Rosszul járt vele, mert egy labdáért, már a félpályához közeledve, visszafelé, versenyfutásra kényszerült Brahim Diazzal szemben. A csatár lesprintelte, majd az oldalvonal közeléből megszerezte a Real Madrid győzelmét bebiztosító gólt.

Az 5-3-s győzelemmel a „fehérek” bekerültek a döntőbe. A második elődöntőben csütörtökön a Barcelona és az Osasuna játszik.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×