eur:
394.95
usd:
367.81
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Julian Álvarez, a Manchester City játékosa (b3) ünnepel, miután gólt lőtt a Fluminense ellen a szaúd-arábiai labdarúgó klubvilágbajnokság dzsiddai döntőjében játszott Manchester City - Fluminense mérkőzésen 2023. december 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

A Manchester City olyat tett, amilyent angol klub korábban soha

„A Manchester City az első angol csapat, amely ugyanazon naptári évben öt trófeát is nyert” – közli a BBC egyben elismerve Pep Guardiola együttesének különlegesen jó 2023-as menetelését, másrészt elgondolkodtatva a futballtörténelmet ismerőket: no, de mi van a Liverpoollal?

Utóbbi nyilván a Vörösök 2001-es évére utal. Gérard Houllier együttese megnyerte a Ligakupát, az FA-kupát, az angol szuperkupát, akkori nevén a Charity Shieldet, az UEFA Szuperkupát és az UEFA-kupát. A Premier League-et nem, de ez így is öt. Ellenben az angolok az ő szuperkupájukat, noha hivatalosan az UEFA és az FA is elismeri ezt, nem számolják a megnyert trófeák közé. (A Manchester City egyébként idén játszott a most éppen a Carabao Cup nevet viselő trófeáért, de tizenegyespárbajban kikapott az Arsenaltól.)

„Hihetetlen év volt. Ma lezártunk egy fejezetet. Minden megnyertünk, amit csak tudtunk. Holnaptól megpróbálunk újakat” – mondta Pep Guardiola, aki a klubvilágbajnokságok történetének első edzője lett, aki négyszer is megnyerte aktuális csapatával a trófeát. Sőt, csúcsot állított fel azzal is, hogy három különböző csapattal is nyert, kétszer a Barcelonával, egyszer a Bayern Münchennel, s egyszer a Manchester Cityvel. A legutóbbi két sikere között éppen tíz év telt el.

Guardiolának ez a tizenhatodik serlege a Cityvel, minden sorozatot legalább egyszer megnyert, amelyben elindult angol klubjával

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×