eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
MADRID, SPAIN - DECEMBER 17: David Alaba of Real Madrid injured during the LaLiga EA Sports  match between Real Madrid v Villarreal at the Santiago Bernabeu Stadium on December 17, 2023 in Madrid Spain (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)
Nyitókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Súlyos veszteség érte a Real Madridot, és egyben az osztrák válogatottat

Keresztszalag-szakadás miatt nagy valószínűséggel nem léphet pályára a futballidényben David Alaba, a Real Madrid osztrák válogatott védője.

A 31 esztendős hátvéd vasárnap, a királyi gárda Villarreal ellen 4–1-re megnyert bajnokijának első félidejében sérült meg. A Bajnokok Ligája csoportköréből hibátlan teljesítménnyel nyolcaddöntőbe jutott, a spanyol élvonalban pillanatnyilag éllovas madridi klub bejelentése szerint a vizsgálatok Alaba bal térdében mutatták ki az elülső keresztszalag-szakadását, a következő napokban műtéten esik át.

Alaba a harmadik Real-játékos Thibaut Courtois és Eder Militao után, aki az elmúlt időszakban hasonló, legalább hat hónapos felépüléssel járó sérülés miatt dől ki. Emiatt ebben a szezonban várhatóan nem lép pályára és veszélybe került szereplése a nyári németországi Európa-bajnokságon is, ahol az osztrákok a francia és a holland együttessel, valamint az egyik pótselejtező győztesével szerepelnek egy csoportban.

A 113-szoros válogatott Alaba csapatkapitány az osztrák gárdában.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×