eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Négygólos győzelmet aratott a sereghajtó

A Kisvárda 4–0-ra nyert szombaton a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójában, gólzáporos sikerének köszönhetően pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból.

Az első félidőben sokáig nem történt említésre méltó esemény. Többet volt a labda a hazaiaknál, akik azonban egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapura. A másik oldalon az Újpest megpróbált gyors kontrákkal zavart okozni, de egy kivétellel ezek sem hoztak gólhelyzetet: a 25. percben Tamás bal oldali remek beadása teljesen üresen találta Vargát a kapu előtt, ő azonban három méterről mellé lőtt. Bő félóra elteltével Ilievski nagyszerű megmozdulásával megszerezte a vezetést a szervezettebben játszó Kisvárda, az előny pedig közvetlenül a szünet előtt akár kétgólosra is nőhetett volna, de Makowski lövését hárítani tudta Molnár.

Ami nem sikerült az első félidő végén, az összejött a második elején: a fordulást követően gyakorlatilag az első támadásból bevette a kaput a hazai csapat, az elalvó újpesti védelem asszisztálása mellett Navratil lőtte ki a bal alsó sarkot. Néhány perccel később aztán végleg eldőlt a három pont sorsa, miután a hibázó újpesti kapus mellett a macedón Mario Ilievski megszerezte a második találatát is. A lila-fehérek cserékkel frissítettek, hajtottak a szépítésért, de Nikolov remek kapáslövésével mégis a Várda növelte tovább az előnyét. A házigazdák biztos vezetésük tudatában sem álltak le, de többször már nem sikerült betalálniuk, mint ahogy az Újpestnek sem jött össze a becsületgól.

A fővárosi együttes immár hét kör óta nyeretlen, ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 4-0 (1-0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1815 néző, v.: Rúsz

gólszerzők: Ilievski (34., 53.), Navratil (46.), Nikolov (67.)

sárga lap: Széles (48.), Jovicic (57.), illetve Csoboth (27.), Mack (49.)

Kisvárda Master Good:
Petkovic - Széles, Jovicic, Alic - Cipetic (Stefan, 81.), Nikolov (Ponomarenko, 81.), Lukas, Ilievski (Czékus, 73.) - Makowski (Ötvös, 80.) - Navratil (Mesanovic, 73.), Camaj

Újpest FC:
Molnár Zs. - Kastrati, Anculasz, Kosanovic - Varga B. (Kiss T., 57.), Mack, Onovo (Mörschel, 41.), Tajti, Tamás (Pauljevic, 83.) - Ambrose (Sasere, 57.), Csoboth (Jürgens, 57.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×