eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A 2023. február 3-án kezdődő Magyarország - Franciaország Davis Kupa-selejtező helyszíne, a tatabányai sportcsarnok február 1-jén.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Kemény ellenfél vár a magyar csapatra a Davis Kupában

Németország lesz a magyar férfi teniszválogatott ellenfele a Davis Kupa februári selejtezőjében.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Malagában zajló DK-döntő vasárnapi zárónapján tartott sorsoláson eldőlt, hogy Nagy Zoltán kapitány együttese – ami nem volt kiemelt – idehaza csap össze a németekkel február 2-án és 3-án, vagy 3-án és 4-én.

Legutóbb ugyanis, 2019 februárjában Németország volt a rendező, akkor a tartalékos magyar csapat két játszmát tudott nyerni az öt mérkőzés alatt Frankfurtban.

„Tudtuk, hogy nehéz ellenfélre számíthatunk, de lehetett volna kedvezőbb is a sorsolás”

– nyilatkozta Nagy Zoltán. „Örülhetünk, hogy itthon játszunk. Ha azt nézem, hogy tavaly óta hova jutottak a mi játékosaink, akkor az mindenképp bíztató, és jó előjel. Fucsovics Marcival abban maradtunk, hogy tervezi a játékot a válogatottban, bízom benne, a legerősebb csapattal tudunk kiállni. Tatabánya minden szempontból pozitív, bevált helyszín az idén februári tapasztalatok alapján, hirtelen nem tudnék jobbat mondani, de a szövetség vezetésének a dolga, hogy döntsön. Remélem, hogy egy jó felkészülés után a játékosaink januárban olyan eredményeket érnek majd el Ausztráliában, ami az önbizalmukra is jó hatással lesz, és ütőképes csapattal tudunk kiállni február elején” – tette hozzá a szakvezető.

Németország és Magyarország 1936-ban csapott össze először a Davis Kupában, Düsseldorfban. A németek összesítésben 4-2-re vezetnek, a legutóbbi magyarországi találkozón hazai siker született 1978 júniusában: akkor Taróczy Balázs egyesben kétszer győzött játszmavesztés nélkül, és párosban is diadalmaskodott Szőke Péter oldalán.

A Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Füle Mátyás összeállítású nemzeti csapat szeptemberben 4-0-ra verte Törökországot a keszthelyi osztályozón, így jövőre ismét megküzdhet a DK-döntőbe jutásért. Legutóbb a válogatott februárban próbálkozott meg ezzel, de a tatabányai selejtezőben 3-2-re alulmaradt a franciákkal szemben.

Az idén döntős Ausztrália és Olaszország már biztosan tagja a 2024-es finálé 16-os mezőnyének, mint ahogy a szabadkártyás Spanyolország és Nagy-Britannia is.

(Nyitóképünk illusztráció: A 2023. február 3-án kezdődő Magyarország–Franciaország Davis Kupa-selejtező helyszíne, a tatabányai sportcsarnok február 1-jén.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×