eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködési megállapodásának aláírásán Budapesten 2022. november 10-én. Az együttműködés célja, hogy a közmédia az összes csatornáján bemutathassa a 2024-es párizsi olimpiára készülő, illetve kvótáért küzdő sportolók útját a nyári játékokig.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gyulay Zsolt: remélem, Milák Kristóf győzni fog a saját magával vívott harcban

A frissen bejelentett állami támogatással biztosított a magyar sportolók felkészülése a párizsi olimpiára – jelezte a MOB elnöke. Gyulay Zsolt az InfoRádióban arról is beszélt, hogy még mindig nehezen megbecsülhető a leendő küldöttség létszáma.

"Egyrészt jó érzés az, hogy olimpia előtt ennyivel arról beszélhetünk: nincs anyagi akadálya a felkészülésnek. Mindenkinek biztosítjuk az edzőtáborozást, megvannak a felkészüléshez szükséges eszközök is, tehát ezen nem fog múlni az olimpiai szereplés" – mondta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke annak kapcsán, hogy bejelentették: a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága jövőre megközelítőleg húszmilliárd forinttal segíti a párizsi olimpiára és paralimpiára készülő sportolókat, szövetségeket.

Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy MOB vezetése ugyancsak mindent megtesz a sportolókért. Hamarosan például Párizsba utaznak, hogy szemrevételezzék az olimpiai falut és lefoglalják a magyar csapat szálláshelyeit. Ezzel párhuzamoson, folyamatosan konzultálnak a sportági szövetségekkel, hogy minél zökkenőmentesebben folyjon a felkészülés.

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetője különösen fontosnak tartja, hogy az ötkarikás játékok a béke szigeteként jelenjenek meg, hiszen napjainkban egyre nagyobb a háborús feszültség a világban.

Az olimpia azonban Gyulay Zsolt szerint jó lehetőséget ad a megbékélésre.

Kiemelte annak fontosságát, hogy a világverseny visszatér Európába, ezért úgy vélte, ez egy egészen különleges esemény lesz. Egyben reményét fejezte ki, hogy a feszült nemzetközi politikai helyzet nem fogja elrontani a versenyek hangulatát, hiszen az olimpiát már mindenki nagyon várja.

Gyulai Zsolt nem akart találgatásokba bocsátkozni a magyar olimpiai csapat nagyságát illetően. Csak annyit mondott: 160-180 közötti kvótára számítanak, bár a cél az, hogy meghaladják a tokiói 173-at. A MOB elnöke szerint még sok minden változhat, hiszen

szinte mindegyik sportágban van esély a kijutásra.

Milák Kristóffal kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy szerinte a történtek csak a sportolóra és az edzőjére tartoznak. Bárkinek lehet persze véleménye, de ez akkor is a kettejük ügye. Ugyanakkor Gyulay Zsolt azt mondta, reméli, hogy Milák Kristóf sikerrel vívja meg a harcát saját magával és végül győztesen fog kijönni belőle.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×