eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Jelena Ribakina

Bosszantó WTA-szabály miatt akadt ki a korábbi wimbledoni győztes

A kazah Jelena Ribakina kihagyja a tokiói női tenisztornát.

A harmadik helyen kiemelt kazah Jelena Ribakina visszalépett a tokiói női tenisztornától, miután több más versennyel ellentétben a japán fővárosban nem lehetett erőnyerő az első fordulóban. Igaz, a hivatalos indoklása nem ez volt – írja az eurosport.hu.

A wimbledoni női tenisztorna 2022-es győztese lett a legnagyobb elszenvedője annak, hogy a WTA élt azzal a lehetőségével, hogy a múlt heti, guadalajarai versenyre hivatkozva teljesítményalapú bye-okat osztott ki. Ribakina nem vett részt a mexikói tornán, a francia Caroline Garcia viszont az elődöntőig jutott, a görög Maria Szakkari pedig megszerezte karrierje második WTA-tornagyőzelmét, így

utóbbi két versenyző lett a kedvezményezett Tokióban.

„Teljesítményalapú bye. Köszönöm, hogy az utolsó pillanatban megváltoztattátok a szabályt! Remek döntés, WTA, mint mindig” – írta közösségi oldalán a csalódott Jelena Ribakina, aki nem először kritizálta a WTA-t. Montréalban azt követően nevezte „gyengének” a WTA vezetését, hogy az esőszünetek miatt hajnali háromkor fejezte be a Darja Kaszatkina elleni mérkőzését. „Kikészített ez az időbeosztás és az egész helyzet” – nyilatkozta akkor.

A kazah teniszezőnő egyébként hivatalosan mással indokolta a tokiói versenytől való visszalépését. „Játékosként mindig az a célom, hogy mindent beleadjak a pályán, de a testem most nem áll erre készen. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy hallgatok a testem visszajelzéseire, és inkább visszalépek a tornától. Imádom Japánt, nagyon különleges szurkolóim vannak, miattuk nehéz volt meghozni ezt a döntést” – fogalmazott a világranglista ötödik helyezettje.

Jelena Ribakina edzője, Stefano Vukov ugyancsak a közösségi médiában fakadt ki a WTA ellen, amely szerinte nem következetesen jár el és a teniszezőkre hárítja a felelősséget ahelyett, hogy először a szervezeten belül keresnék a hibát az illetékesek. „Csak hogy tisztázzuk: nincs magyarázat arra, mi is az a teljesítményalapú bye. Mit jelent ez? Még többet adunk, hogy segítsük a jól teljesítő játékosokat? Vagy azoktól vesszük el, akik a ranglista alapján megérdemelték? Ha már itt tartunk: a ranglista önmagában nem a teljesítményt tükrözi?

Tavaly döntőt játszottunk Európában, két nappal később pedig már Japánban játszottunk, és akkor nyoma sem volt a teljesítményalapú erőnyerő helyeknek. Átláthatóságra lenne szükség”

– jelentette ki a szakember.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×