eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Budapest, 2023. augusztus 30.Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője magyaráz a játékosoknak a litván Zalgiris Vilnius elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti edzésen a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. augusztus 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Máté Csaba marad a Ferencvárosnál, de ki ez az új szerb edző?

Leandro de Almeida is tagja lesz a hétfőn kinevezett Dejan Sztankovics stábjának. A zöld-fehér klubot a Konferencia-liga csoportkörébe vezető magyar szakemberre állítólag számítanak a továbbiakban is, kérdés milyen pozícióban.

Nenad Szakics lesz Dejan Sztankovics segítője a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Előbbi szakembert védekezésspecialistaként tartják számon, játékosként is ezen a poszton szerepelt, vagyis elsősorban a védekezés fejlesztésében lehet a zöld-fehér klub segítségére – írja a nemzetisport.hu.

Az 52 éves Nenad Szakics játékosként a Napredak Krusevac, a Crvena zvezda, a Lecce és a Sampdoria együttesét is erősítette, míg a jugoszláv válogatottban 6 mérkőzésen lépett pályára.

Szakics és Sztankovics régóta nagyon jól ismerik egymást és rendkívül erős baráti viszony alakult ki közöttük,

az 1990-es években ugyanis csapattársak voltak a Crvena zvezdában, majd a belgrádi együttesnél és a Sampdoriánál is együtt dolgoztak – immár edzőként, Szakics volt a segítő.

Nenad Szakics korábban, 2013 és 2015 között ugyancsak a Sampdoriánál a tavaly decemberben leukémiában elhunyt Szinisa Mihajlovics jobb keze volt, akinek a munkáját a szerb válogatottnál, valamint a Milannál is segítette.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros új szakmai stábjába Szakics mellett még két szakember érkezik Sztankovics kérésére. A szerb szakember továbbra is számít az eddigi másodedzőre, Leandro de Almeidára, aki korábban az FTC NB III-as csapatánál is dolgozott.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a Ferencvárost július óta 10 mérkőzésen (9 győzelem és 1 vereség volt a mérlege) megbízott vezetőedzőként irányító Máté Csaba is marad a klubnál, de azt még nem tudni, milyen pozícióban. A lap közölte: az FTC az M1 csatornának ugyancsak megerősítette, hogy

továbbra is számítanak Máté Csaba munkájára.

Mucha József, az FTC örökös bajnoka az edzőcserével kapcsolatban azt nyilatkozta a Sportalnak, hogy úgy véli, minden úgy zajlott le, ahogy arról korábban a klubvezetés és Máté Csaba megállapodott. Szerinte amit a magyar szakember vállalt, azt maximálisan végrehajtotta. „A Fradi-család csak a dicséret hangján beszélhet a munkásságáról. Remélem, továbbra is a klub kötelékében marad, megérdemli. Úgy gondolom, a vezetők pontosan tudják, mit miért csinálnak, hiszek bennük és a döntéseikben” – fogalmazott a Ferencvárossal két bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyert klublegenda.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×