eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
NAPLES, ITALY - JUNE 4: Dejan Stankovic, head coach of Sampdoria (L), looks on during the Serie A match between SSC Napoli and UC Sampdoria at Stadio Diego Armando Maradona on June 4, 2023 in Naples, Italy. (Photo by Simone Arveda/Getty Images)
Nyitókép: Simone Arveda/Getty Images

Új edző a Fradi kispadján – Máté Csabát a kupafőtábla sem mentette meg

A szerb Dejan Sztankovics edzőként a Crvena zvezdát és a Sampdoriát irányította.

Az FTC labdarúgócsapata a feröeri Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően Máté Csaba irányításával mindhárom párharcát sikerrel vette és bejutott az Európa Konferencialiga csoportkörébe, és a bajnokságban is csak egyetlen vereséggel áll, és számolatlanul lövi a gólokat, ennek ellenére a korábbi másodedző nem maradhat a csapat élén.

A fradi.hu közölte, a csapat irányítását a napokban a 45. születésnapját ünneplő korábbi szerb válogatott labdarúgó, Dejan Sztankovics veszi át. Játékosként nyert Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot az Internazionaléval 2010-ben, a Lazióval pedig KEK-et és európai szuperkupát 1999-ben. 1998 és 2013 között 103-szor szerepelt a jugoszláv, a szerb-montenegrói és a szerb válogatottban, 15 gólt szerzett.

Edzőként az Udinesénél kezdte asszisztensként, majd az Internél volt koordinátor egy évet – ezt követően dolgozott az Európai Labdarúgó Szövetségnél, 2019 nyarán pedig a Crvena zvezdához került, a csapattal háromszor lett szerb bajnok, kétszer pedig a Szerb Kupát is elhódította. Ezt követően a Serie A-ba került vezetőedzőként, a Sampdoriánál 32 tétmérkőzés jutott neki, de sok siker nem: a patinás klub kiesett az élvonalból.

"Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencialiga csoportkörébe a csapatot" – áll a közleményben.

Máté Csaba július 19-én váltotta az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot, miután a csapat a feröeri Klaksvíkkal szemben alulmaradt a BL-selejtezőben, majd a magyar szakemberrel sikerrel vették a Kl-kvalifikációt.

(A nyitóképen: Dejan Sztankovics a Sampdoria kispadján 2023. májusában a Napoli elleni Serie A-mérkőzésen.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×