eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Adama Traoré (k) ünnepli gólját a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának második, Ferencvárosi TC és a litván Zalgiris Vilnius mérkőzésén a Groupama Arénában 2023. augusztus 31-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

A Ferencváros könnyed játékkal zárta le a selejtezőket, jöhet a Konferencia-liga főtáblája

A Ferencváros nagyon könnyed játékkal, 3-0-ra nyert a Zalgiris Vilnius ellen az Európai Konferencia-liga playoff-körében, s 7-0-s összesítéssel került fel a főtáblára. Őszi ellenfeleit a pénteki sorsoláson ismeri majd meg.

A Ferencváros kezdőtizenegye: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Abena, Civic – Sigér, Abu Fani – Zachariassen – Marquinhos, Varga B., A. Traoré. A vilniusi névsorhoz képest az egyetlen változás, hogy Cissé helyett Abena a beállós.

Mindössze három és fél perc kellett a vezetés megszerzéséhez, s a Zalgiris összes reményének szétzúzásához: Varga Barnabás labdájával Adama Traoré kiugrott, s nagyon magabiztosan a kapuba lőtt, 1-0, összesítésben 5-0.

A 11. percben Varga Barnabás is megszerezhette volna a szokásos gólját, de feladta a labdát a kapusnak.

A litvánok sérülés miatt kapust cseréltek.

Támad a Ferencváros, de nagyon könnyed a játék. Kevés az olyan pillanat, mint Marquinhos cselsorozata, majd azt követően Traoré szögletet hozó lövése.

Kifejezetten önzetlenek a Ferencváros játékosai, Traoré is passzolt, amikor lőhetett volna, lejött egy védőről a labda. Makreckis lőtt, de a kapu fölé.

A 41. percben büntetőt lőhetett a Ferencváros, amelyet Zachariassen harcolt ki. Varga Barnabás lőtte, s megszerezte vele a tizenegyedik ferencvárosi mérkőzésén a tizenegyedik gólját, 2-0, összesítésben 6-0.

Tükörsima első félidő, legfeljebb az a kérdés a második félidőre, eljut-e megint négyig a Ferencváros?

Pesics és Traoré is beállt a zöld-fehérekhez.

A második félidőben még három perc sem kellett az újabb gólhoz, ezúttal a Varga Barnabás helyére beállt szerb center adta a gólpasszt, s ismét Traoré szerezte a gólt, 3-0.

Az 50. percben Pesics lövését bevédte a kapus, de les miatt elvette a VAR a gólt.

A Ferencváros újabb lesgólt lőtt, Traoré révén.

Máté Csaba egymás után hívja le a kulcsjátékosokat, abszolút érthetően. Traoré is pihenőt kapott.

Dibusz Dénes egy kifutással és egy látványos vetődéssel jelezte, hogy együtt él a játékkal.

Civic helyére beállt Cristian Ramírez.

Lisztes Krisztián helyzetbe hozta az ecuadori védőt, aki a kapu fölé vágta a labdát.

Ben Romdan lövését lábbal védte az amúgy felettébb bizonytalan cserekapus, Tomas Duka.

A Ferencváros 3-0-ra győzött, végül 7-0-s összesítéssel került fel a főtáblára.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×