eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Harcászat (nem csak) 64 mezőn: popsijával morzézott a csaló sakkozó a világbajnok ellen

Hosszas sajtóvita és jogi eljárások után peren kívül megegyezett az análgyöngyös csalással megvádolt amerikai sakkozó a vereségét a turpisságra visszavezető norvég világbajnokkal.

Tavaly szeptemberben nagy meglepetésre az akkor 19 éves amerikai Hans Niemann sakkozó legyőzte a világhírű, többszörös világbajnok norvég sakknagymestert, Magnus Carlsent.

A váratlan győzelem után a norvég versenyző és Hikaru Nakamura is arra utalt, hogy csalás történhetett a mérkőzésen. Niemann ezután beperelte Carlsent és a másik sakkozót rágalmazás miatt.

A norvég Aftenposten az ügyben arról írt, hogy Niemann vélhetően rezgő análgyöngyöket használhatott. Az amerikai egyik segítője egy számítógépes program alapján morzejeleket küldött a szexuális segédeszközre, így Niemann érezte, majd dekódolta, hogyan is kell lépnie a győzelemért.

A hír nagy nyilvánosságot kapott és a csalással való vádaskodás miatt Hans Niemann 100 millió dollárt követelt, mert szerinte Nakamura és Carlsen tönkretették a karrierjét azzal, hogy azt állították, nem játszott tiszta eszközökkel.

Egy amerikai bíró júniusban elutasította Niemann keresetét, hétfőn pedig a világ legnagyobb sakkoldala, a chess.com azt közölte, hogy a felek peren kívül megegyeztek egymással, így már nem várható semmilyen jogi lépés az ügyben - írja a 24.hu.

Alig várom, hogy Magnus ellen sakkban versenyezzek a bíróság helyett!

– mondta Niemann az ítélet után.

A történet hatására a sakkversenyek szervezői tovább szigorították a versenyek biztonsági előírásait. Bár a testüreg-átvizsgálás nem szerepel a versenyzés feltételei között, az egész testre kiterjedő átvilágítás viszont már igen.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×