eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Sulyán Alexa, a magyar atlétikai válogatott tagja a budapesti atlétikai világbajnokságra készülő futóatléták edzőtáborában a Pápai Atlétikai Clubban 2023. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A hőségriadó miatt módosul az atlétikai vb szerdai programja

Valami később, valami előbb lesz az eredetileg tervezettnél.

A szervezők keddi tájékoztatása alapján az előrejelzések szerint a női 5000 méter szerda délelőtt 11:10-re kiírt előfutama során az időjárási viszonyok nem lesznek megfelelőek – 30 Celsius-fok feletti érték várható –, ezért a számot szerda 19 órakor rendezik meg Wagner-Gyürkés Viktóriával a mezőnyben.

A módosítás miatt a szerda délelőtti 200 méteres előfutamok előbb rajtolnak: a nők 12:05 helyett 11:20-kor, a férfiak pedig 12:50 helyett 12:15-kor. Előbbiben Sulyán Alexa és Takács Boglárka, utóbbiban pedig Wahl Zoltán érdekelt a hazai indulók közül.

A szervező cég vezérigazgatója korábban úgy fogalmazott az InfoRádióban, hogy „hőségműkdésre” álltak át a világbajnokságon, miután a vasárnap esti 10 ezer méteres síkfutás döntője után két versenyző is hőgutát kapott.

A biztonság a legfontosabb

Németh Balázs kiemelte: a résztvevők, tehát a versenyzők, edzők és a nézők egészsége és biztonsága az, ami a középpontban áll, minden intézkedés azért hoznak meg, hogy senkinek ne essen bántódása az atlétikai világbajnokságon.

A legfontosabb intézkedések között említette, hogy újabb ingyenes vízvételi lehetőségeket biztosítottak mindenki számára az eddigiek mellett a stadion közvetlen bejáratánál, illetve a szektoroknál is. Ezért, akik tehetik, vigyenek magukkal műanyag poharat – tanácsolta. A korábbi nagy rendezvényektől, fesztiváloktól eltérően a szervezők beengedik a 0,5 literesnél nem nagyobb palackokat, kulacsokat. „Fém vagy üveg kulaccsal viszont ne jöjjön senki, mert azt biztonsági okokból elkobozzák” – húzta alá.

A vezérigazgató arra is emlékeztetett, hogy árstop van érvényben a Nemzeti Atlétikai Központ büféiben, ami értelmében egy 0,5 literes hideg ásványvíz 550 forintba kerül, a sör és a különféle ütőitalok pedig 1000 forintnál olcsóbbak.

A teljes interjút alább hallgatható meg:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×