eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Virth Balázs
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Aranyak nélkül maradt az úszóutánpótlás – de van egy kis remény

Három ezüst- és két bronzéremmel fejezte be a magyar úszócsapat az először megrendezett U23-as úszó Európa-bajnokságot Dublinban. Zombori Gábor 200 és 400 méter vegyesen is második lett, ami az edzője szerint jó alap a továbbfejlődéséhez.

Virth Balázs, aki többek között Zombori Gábor mestere is, azt mondta az InfoRádióban, hogy a dublini U23-as úszó Eb-n nem feltétlenül az érem színe volt a cél, hanem az, hogy minél jobb időt lehessen elérni.

"Zombori Gábor számára 400 vegyesen az volt a cél, hogy a legjobb idején javítson és közelebb kerüljön az olimpiai szinthez. Ez most nem sikerült, de nem volt előfutam, csak döntő, a legjobb nyolc akkor úszott először. Másnap sokkal jobban ment mindenkinek, a 200 vegyes, amikor volt előfutam, már teljesen más szituáció volt, de összességében mindegyik pozitív volt" – hangsúlyozta Zombori Gábor edzője.

Virth Balázs arról is beszélt, hogy a versenyen jó döntés volt részt venni, hiszen Zombori Gábor így nemcsak kvalifikálta magát a világbajnokságra, de erős mezőnyben is versenyezhetett, jó tapasztalatszerzés volt. Az edző szerint Zombori Gábor jövőre már egész közel kerülhet a világ élvonalához. Elsősorban 400 vegyesen látja ennek az esélyét, ott 1,6 másodpercre van az olimpiai szintidőtől.

"Megpróbáljuk ezt megcsinálni minél előbb. Decemberben lesz egy cikluszáró verseny, aztán a magyar bajnokság jön tavasszal, és lesznek más nemzetközi versenyek is, ahol még meg tudja próbálni" – emelte ki az utóbbi években a magyar úszósport egyik legsikeresebb szakembereként számontartott edző.

Virth Balázs összességében az előzetes várakozásait bőven felülmúlóan hasznosként értékelte a dublini U23-as úszó Eb-t.

"Azokban a számokban, amelyekben mi érintettek voltunk, nagyon jó mezőny volt. Szoros volt, reggel is harcolni kellett a bejutásért, ami nagyon fontos a fejlődés szempontjából. Szerintem a magyar csapatnak kifejezetten ideális mezőny gyűlt összet" – mondta el Virth Balázs.

A teljes interjút csütörtökön este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában lehet meghallgatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×