eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pexels.com

Különleges halszörny akadt horogra Szegeden – kép

Magyarországon nem sok horgászvízben találkozhatunk lapátorrú tokhalakkal, így igazán különlegesnek számít, ha egy horgász egy ilyen halat tud horogra csalni, majd sikeresen partra terelni.

Atkári Richárd rendszeresen kijár a 7,5 hektáros Lencsés Horgásztóhoz, így tett július 4-én. 3 librás bojlis botján, 0,35-ös monofil főzsinóron, 0,35-ös fluorocarbon leaderen, 4-es horog mellett 20 milliméteres, tigrismogyorós bojlit kínált fel. Délelőtt 11 óra tájékában „brutális, füstölős kapásra” lett figyelmes – számolt be a Pecaverzumnak.

„Én még nem is hallottam a kapásjelzőmet ilyen hangot kiadni, olyan erővel húzta a damilt, hogy először nem tudtam, mi történik, mi akadt a horogra. Aztán, amikor felvettem vele a kontaktot, aránylag egészen könnyen jött ki. Éreztem, hogy valami nagyot húzok, de nem küzdött” – idézte fel a történteket a fiatalember.

„Amikor kiért a parthoz, akkor láttam meg az orrát. Aztán fordult egyet, és pár másodperc alatt 30 méter damilt lerántott az orsóról, a nyílt víz felé tört ki, ezt eljátszottuk még háromszor, amikorra már beletekerte magát az előtét zsinóromba” – tette hozzá.

Atkári Richárd/Pecaverzum
Atkári Richárd/Pecaverzum

Szerencséjére éppen megérkezett az egyik barátja, aki segített neki. „Mondtam, hogy muszáj lesz megszákolni valahogy, mert felszabdalja magát a damillal. Végül az orránál fogva sikerült belevezetni, a farka így is kilógott a szákból” – vázolta a közel félórás fárasztás végkifejletét Atkári Richárd.

Ezt követően a lapátorrú tokot halmatracra fektették, a rátekeredett szereléket pedig egyből levágták róla, miközben vízzel locsolták. A fényképek elkészítését és a hal visszaengedését már csak a mérlegelés előzte meg, aminek során kiderült, hogy

21 kilós és 140 centiméteres volt.

A horgász szerint a „véletlen műve”, hogy bojlival ilyet halat fogott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×