eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szilágyi Dorottya (b) és az új-zélandi Emmerson Houghton a női vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Új-Zéland - Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 20-án.  Magyarország 23-5-re nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csoportelső lett a női vízilabda-válogatott Fukuokában

Az Új-Zéland elleni kiütéses győzelem után a csoport legjobbjaként jutottak tovább a magyar lányok a vizes VB-n.

A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 23-5-ös győzelmet aratott az új-zélandi csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel, közvetlenül a nyolc közé jutott.

Bíró Attila együttesének így lesz egy extra pihenő napja, legközelebb csak hétfőn kell medencébe ugrania, jó eséllyel az Európa-bajnok spanyolok ellen.

A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

Eredmények:

női torna, csoportkör, D. csoport, 2. forduló:

Magyarország - Új-Zéland 23-5. (6-3, 3-0 9-2, 5-0)

gólszerzők: Szilágyi 5, Parkes 4, Leimeter 3, Keszhelyi, Vályi, Rybanska, Hajdú, Gurisatti 2-2, Mahieu 1, illetve Houghton, Doyle 2-2, Shorter-Robinson 1

Magyarország:

Magyari - Szilágyi, Vályi, Gurisatti, Parkes, Rybanska, Keszthelyi - Hajdú, Mahieu, Máté, Garda, Leimeter, Neszmély (kapus)

A 15 fős keretből ezúttal Faragó Kamilla és Dömsödi Dalma maradt ki.

A magyar és az új-zélandi együttesnek több közös kapcsolódási pontja van, hiszen Bíró Attila korábban éppen a szigetországi válogatottjának szövetségi kapitánya volt, Parkes Rebecca Hamiltonban született, Szilágyi Dorottya pedig ugyanitt ismerkedett meg a sportággal.

Ugyan a helyi idő szerint délben kezdődő összecsapáson az új-zélandiak szerezték az első gólt, a magyarok könnyedén fordítottak - először volt eredményes a tornán Rybanska Natasa - és 6-3-mal zárták a nyitó nyolc percet.

A második játékrészben főként a védekezésre koncentrált a magyar válogatott, ennek eredményeképpen kapott gól nélkül hozta le a nyolc percet (9-3).

A harmadik negyed első percei Szilágyiról szóltak, sorozatban háromszor talált a kapuba, majd a rivális megtörte közel másfél negyedes gólcsendjét. Nem sokkal később érkezett a magyar kapuba Neszmély Boglárka, őt a játékrész utolsó másodperceiben fel tudták avatni az új-zélandiak, igaz, előtte több nagy védést is bemutatott. A magyarok kilenc szerzett góllal zárták a negyedet (18-5).

A záró nyolc percben sem változott a játék képe, óriási volt a két csapat között a különbség, a vége 23-5 lett.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×