eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának másodedzője a svéd Djurgarden elleni másnapi labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtti edzésen az FTC népligeti edzőközpontjában 2020. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Csercseszov az éjjel ment, de máris megvan a végleges utóda a Fradi kispadján

A örökös másodedző kapja meg a vezetőedzői megbízatást az Üllői úton, egy régi fradista lesz a segítője.

A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával férfi labdarúgócsapatunknál – jelent meg a klub honlapján.

Ahogy arról szerda este beszámoltunk, a feröeri bajnoktól a BL-selejtezőben elszenvedett 0-3-as, arcpirító vereség után távozik posztjáról a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Kubatov Gábor klubelnök a saját Facebook-oldalán közölte, Sztanyiszlav Csercseszovval történt személyes megbeszélése eredménye, hogy nem dolgoznak tovább együtt.

Az első információk még arról szóltak, hogy a csapat irányítását csak ideiglenesen veszi át Máté Csaba, de a zöld-fehéreknél 2012 óta másodedzőként dolgozó szakember állandó megbízást kap, és az új vezetőedzőt a korábban évekig a Ferencvárosban dolgozó, brazil származású Leandro de Almeida segíti.

Máté Csabát még Ricardo Moniz segítőjeként szerződtette a klub Paksról,

ahol Kis Károly másodedzője volt, majd a Üllői úton a holland szakember távozása után a német Thomas Doll, az ukrán Szerhij Rebrov, az osztrák Peter Stöger, majd az orosz Sztanyiszlav Csercseszov stábjában is szerepet kapott. Akkor is számítottak a munkájára, amikor az új edzők hozták magukkal a stábjukat, legutóbb például Csercseszov öt embert is.

Máté Csaba 1983 és 1993 között a Szekszárdi Dózsa, a Pécs és az FC Tatabánya labdarúgója is volt, majd Belgiumban légióskodott a másodosztályban szereplő Kortrijknál, a harmadik és második ligás Roeselare és az amatőr Wevelgem együtteseiben. 2001-ben tért vissza a Szekszárdhoz, mint játékos. Edzőként is Szekszárdod kezdett dolgozni, majd 2008-ban Erwin Koeman szövetségi kapitány segítője lett a magyar válogatott mellett, de dolgozott szombathelyi Illés Akadémián is, mielőtt a Ferencvároshoz szerződött volna.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×