eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Magyar teniszező sportszerűtlenségén háborodott fel a teniszvilág

Kisebbfajta botrány kerekedett a Hungarian Grand Prix női tenisztorna egyik magyar érdekeltségű mérkőzésén. Tóth Amarissa ellenfele sírva hagyta el a pályát, a nemzetközi sportsajtó sportszerűtlenséget kiált.

Tóth Amarissa bejutott a nyolcaddöntőbe a jelenleg Budapesten zajló, 250 ezer dolláros összdíjazású Hungarian Grand Prix salakpályás női tenisztornán, miután ellenfele, a kínai Csang Suaj elsősegélyt kért, majd pánikrohamra hivatkozva feladta a mérkőzést.

A találkozó nem zajlott zökkenőmentesen, a kínai sportoló vitába keveredett a székbíróval, aki a vonalbíróra hallgatva úgy ítélte meg, hogy Csang egyik labdája kint volt, nem ért pontot, holott az érintette a vonalat. A világranglistán 28. helyen szereplő teniszező ezután a torna felügyelőjét is be akarta vonni a kérdés rendezésébe, ám neki ez nem tartozik a hatáskörébe, így folytatódott a játék.

Egy újabb megálláskor Csang ismét kérte a vonalbírót, hogy nézze meg, hová pattant a labda, ám ellenfele, a világranglistán 548. helyen álló Tóth Amarissa odasétált a nyomhoz, és lábával elsöpörte azt. Mikor a kínai játékos megkérdezte, miért tette, azt felelte:

"Azért, mert problémázol."

Csang Suaj ezután elveszítette az adogatását, ápolást kért, és végül könnyek között, pánikrohamra hivatkozva feladta a mérkőzést és elhagyta a pályát. Előtte azonban odament kezet fogni ellenfelével és a székbíróval is. Tóth Amarissa magasba emelt karokkal ünnepelte győzelmét.

A nemzetközi sportsajtó élesen kritizálta mind a nyom elsöprését, mind pedig az ünneplést, sportszerűtlenségnek, méltatlan viselkedésnek titulálták a történteket.

"Úgy gondolom, hogy ő magát készítette ki. Nem értettem, hogy miért csinált ebből ekkora balhét, hogy a bíró döntését felül akarta bírálni. Nem értem, hogy miért nem fogadta el, de hát magának kereste a bajt." - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a magyar versenyző az eset kapcsán.

Tóth Amarissa így bejutott a legjobb 16 közé, következő ellenfele az ukrán Katerina Baindl lesz, akivel a negyeddöntőbe jutásért mérkőzik majd.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×