eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Zsolt, az FTC vezetőedző (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Pro Recco - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzésen Belgrádban 2023. május 31-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Zsolt: egyetlen célunk lehet, a világbajnoki cím

A világbajnoki felkészülés részének tekinti a hó végi Los Angeles-i Világkupa-szuperdöntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Varga Zsolt arról is beszélt az InfoRádióban, hogy miként kovácsolja egységgé a különféle terhelés után dolgozó játékosait.

"A forma biztosítható, körülbelül mostantól számítva három héten belül kiegyenlítődik, és nyilván úgy is kell tudnom a terheléseket eloszlatom, hogy azok, akik már tíz napja dolgoznak, speciális terhelést kapjanak. Akik pedig most jöttek, és most csatlakoztak be munkába, azok nyilván fokozatosan kapják azt a terhelést, ami ahhoz kell, hogy jó állapotban legyenek a világbajnokságra" – mondta az InfoRádióban Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A csapatban most azon dolgoznak, hogy a nehéz pillanatokban is támogassák egymást. Ha bármi történik, büszkén lehessen mostani a magyar csapatra, hogy mindent kiadott magából, ez a legfontosabb. "Lehet, hogy vannak olyan pillanatok, amikor az ember nem a legjobb sikert éri el, de azt gondolom, hogy akkor is lehet úgy játszani, amiben benne van a méltóság és a rendezettség" – jegyezte meg Varga Zsolt.

A szövetségi kapitány azt is fontosnak tartja, hogy

a siker pillanatában meg tudjon maradni a csapatban az az alázat, ami a mindennapok apróságaiban megjelenik.

Például hogy ugyanolyan kedvességgel köszönjenek a portásnak vagy azoknak, akik körülöttük a munkájukat végzik. Fontos, hogy a csapat fontosnak tartsa ezeket az értékeket.

A szeptemberben Európa-bajnoki ezüstérmes együttessel összevetve biztosan lesznek hasonló vonások a játékban, lesz olyan periódus, amikor center nélkül játszanak, vagy sok centeres játékkal, ami az elmúlt időszakban jól működött a védekezés miatt. Úgy véli, lesznek olyan periódusok, ahol klasszikusabb módon játszanak az ellenfeleik ellen, és ezeknek kell megtalálni a legjobb mértékét.

Varga Zsolt azt mondta,

a magyar válogatottnak mindig célja a győzelem a világbajnokságon, más célt nem is tud kitűzni.

Hogy lépésről lépésre hova jutnak, azt mindig megmutatja a realitás. Célként olyat tűztek ki, amiért érdemes felkelni, reggel fél 9-re lejönni és dolgozni délig, majd remegő izmokkal hazamenni.

A világkupát Varga Zsolt maximálisan a felkészülés részének tekinti, de az eredményesség szempontjából ennek most nem tulajdonít különösebb jelentőséget. Annyiban viszont igen, hogy nagyon fontos hivatalos meccseket játszanak komoly ellenfelekkel, és tudják délelőttönként folytatni a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×